Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Pluizig haar: oorzaken, behandeling en stylingtips

Pluizig haar: oorzaken, behandeling en stylingtips

Pluizig haar kan voor veel vrouwen een dagelijks probleem zijn. Het haar lijkt niet onder controle te komen en kan er onverzorgd uitzien. Gelukkig zijn er verschillende manieren om pluizig haar te voorkomen en te behandelen. In deze blog delen we enkele tips en tricks om pluizig haar te voorkomen en te behandelen, en vertellen we je meer over de oorzaken van pluizig haar. Ook geven we antwoord op vragen als: hoe krijg je beschadigd haar weer gezond? Welk product is goed voor pluizig haar? En welke olie is goed voor pluizig haar? Lees verder voor handige tips en adviezen om jouw pluizige haar onder controle te krijgen.

Hoe krijg je pluizig haar?

Pluizig haar kan op verschillende manieren ontstaan, maar de meest voorkomende oorzaken zijn droog en beschadigd haar. Wanneer het haar droog en beschadigd is, kan het gaan pluizen en kan het moeilijk onder controle te houden zijn. Maar er zijn manieren om pluizig haar te voorkomen en te behandelen. Hieronder staan enkele oorzaken en tips voor het beheersen van pluizig haar.

Oorzaken van pluizig haar

 • Droog haar: Als je haar droog is, kan het pluizig worden omdat het geen vocht vasthoudt. Dit kan veroorzaakt worden door overmatig gebruik van hete stylingtools, te veel wassen of blootstelling aan droge lucht.
 • Beschadigd haar: Beschadigd haar kan ook pluizig worden. Dit kan veroorzaakt worden door hete stylingtools, chemische behandelingen zoals verven of permanenten, of door het borstelen van nat haar.
 • Weersomstandigheden: Extreme hitte, vochtigheid en wind kunnen ook pluizig haar veroorzaken.
 • Verkeerde haarverzorging: Als je de verkeerde producten gebruikt voor jouw haartype, kan het haar droog en pluizig worden.
 • Genetica: Helaas kan genetica ook een rol spelen in het ontstaan van pluizig haar.

  Hoe weet je of je pluizig haar hebt?

  Als je haar er dof uitziet en moeilijk te stylen is, heb je mogelijk last van pluizig haar. Als je haar gemakkelijk breekt en moeilijk doorkambaar is, kan dit ook duiden op pluizig haar.

  Wat moet je doen bij pluizig haar?

  Er zijn verschillende manieren om pluizig haar te voorkomen en te behandelen:

  • Gebruik de juiste haarproducten voor jouw haartype. Zoek naar producten die hydrateren en pluizig haar tegengaan.
  • Verminder het gebruik van hete stylingtools en bescherm je haar met een hittebeschermend product als je ze toch gebruikt.
  • Borstel je haar voorzichtig en vermijd het borstelen van nat haar.
  • Beperk het wassen van je haar tot maximaal twee keer per week om de natuurlijke oliën in het haar te behouden.
  • Gebruik een hydraterend haarmasker om droog en beschadigd haar te 

  Hoe verbeter je de condities van beschadigd haar?

  Als je haar beschadigd is, kan het een uitdaging zijn om het in goede conditie te brengen. Hier zijn enkele manieren om beschadigd haar te revitaliseren:

  • Gebruik een diep voedend haarmasker om je haar te verzorgen.
  • Maak gebruik van een serum of olie om je haar te temmen en pluizen te verminderen.
  • Beperk het gebruik van hete stylingtools om verdere schade te voorkomen. Overweeg om je haar aan de lucht te laten drogen in plaats van te föhnen. Als je toch wilt föhnen, gebruik dan een diffuser en stel de föhn in op een lagere temperatuur.
  • Regelmatig knippen van beschadigde punten kan helpen verdere schade te voorkomen.
  • Een uitgebalanceerd dieet met voldoende vitaminen kan bijdragen aan de gezondheid van je haar.
  • Overweeg een keratine behandeling om je haar gladder te maken.

  Welk product is goed voor pluizig haar?

  • Haarolie: Haarolie kan helpen om pluizig haar te verzachten. Kies voor een olie op basis van argan, kokosnoot of jojoba.
  • Haarmasker: Haarmaskers kunnen nuttig zijn voor het verzorgen van droog en beschadigd haar.
  • Keratine behandeling: Een keratine behandeling kan helpen om beschadigd haar glad te maken.
  • Haarborstels en kammen: Gebruik borstels en kammen gemaakt van materialen zoals hout of varkenshaar.
  • Zijden kussenslopen
  • Hittebescherming: Het gebruik van hittebescherming kan helpen om pluizig haar te voorkomen door het haar te beschermen tegen hete stylingtools.

  Pluizig haar, wat doe je er aan

  Wat is een keratine behandeling?

  Een keratine behandeling is een haarbehandeling waarbij keratine, een eiwit dat van nature in het haar voorkomt, wordt toegevoegd aan het haar. Tijdens de behandeling wordt er een keratine formule aangebracht op het haar, waarna het haar wordt gestyled met behulp van een stijltang. Na de behandeling is het haar gladder, zachter en makkelijker te stylen.

  Hoe lang duurt het voordat een keratine behandeling uitgroeit en je haar weer pluizig wordt?

  De duur van een keratine behandeling kan variëren, afhankelijk van het haartype en de manier waarop het haar wordt verzorgd na de behandeling. Over het algemeen blijft een keratine behandeling ongeveer 3 tot 6 maanden zitten voordat het haar weer pluizig wordt en de behandeling moet worden herhaald. Wil je meer weten over een keratine behandeling? Lees dan onze blog 'Wat is keratine? En wat doet het voor je haar?'.

  Is het beter om je haar te föhnen of aan de lucht te laten drogen om pluizig haar te voorkomen?

  Het is beter om je haar aan de lucht te laten drogen om pluizig haar te voorkomen. Het gebruik van een föhn kan het haar beschadigen en uitdrogen, waardoor het pluizig kan worden. Als je je haar toch wilt föhnen, gebruik dan een diffuser en zet de föhn op een lagere temperatuur. Laat het haar ook niet helemaal drogen voordat je begint met föhnen om verdere schade te voorkomen.

  Welke olie is goed voor pluizig haar?

  • Arganolie: Arganolie is rijk aan vitamine E en kan helpen bij het hydrateren en verzachten van pluizig haar.
  • Kokosolie: Kokosolie kan helpen bij het temmen van pluizig haar en het voeden van droog haar.
  • Jojoba-olie: Wil je meer weten over jojoba-olie? Lees dan onze blog: 'Jojoba-olie en haarverzorging: alles wat je moet weten'.

  Hoe gebruik je haarolie om pluizig haar te voorkomen?

  Om haarolie effectief te gebruiken, breng je een kleine hoeveelheid aan op de handpalmen en wrijf je het in het haar, vooral op de punten. Gebruik niet te veel olie om te voorkomen dat het haar vettig wordt. Kies voor een haarolie op basis van argan, kokosnoot of jojoba voor de beste resultaten.

  Goede producten tegen pluizig haar

  Moroccanoil Treatment

  Moroccanoil Treatment Light

  Moroccanoil Treatment: deze rijke olie bevat arganolie. Moroccanoil Treatment kan worden gebruikt als een pre-styler om het haar voor te bereiden op styling, of als een finishing touch om het haar een stralende glans te geven. Het product is geschikt voor alle haartypes en kan dagelijks worden gebruikt voor gladder en zijdezacht haar.

  HappySoaps Chamomile Relaxation Conditioner Bar

  HappySoaps Chamomile conditioner bar

  De Chamomile Relaxation Conditioner Bar is een natuurlijke en duurzame conditioner voor het haar met shea butter, cacao butter, arganolie en olijfolie. Deze conditioner bar bevat verzachtende ingrediënten zoals kamille. De bar is gemakkelijk in gebruik en gaat lang mee, waardoor het een duurzame keuze is voor je haarverzorgingsroutine. Het product is geschikt voor alle haartypes en kan gebruikt worden als een milde conditioner voor dagelijks gebruik.

  Lola Cosmetics Morte Súbita Haarmasker

  Lola Cosmetics Morte Subita haarmasker

  Het Lola Cosmetics Morte Súbita - Masker is een voedend haarmasker dat het haar hydrateert en verzacht. Dit masker bevat een mix van voedende ingrediënten zoals arganolie, jojoba-olie en panthenol. Het masker is geschikt voor alle haartypes.

  Conclusie

  Pluizig haar kan een uitdaging zijn, maar met de juiste verzorging en producten kan het worden beheerst. Een gezonde levensstijl, inclusief een uitgebalanceerd dieet en voldoende slaap, speelt ook een rol in de gezondheid van je haar.