haarroos, Roos

Roos in het haar: wat is het en hoe los ik het op?

Roos in het haar: wat is het en hoe los ik het op?

Heb je last van jeuk in je haar? Roos in haar kan deze jeuk veroorzaken. Roos of hoofdroos is een onschuldige, chronische aandoening die niet besmettelijk is. Je herkent roos aan witte schilfertjes. In dit artikel beantwoorden we al je vragen omtrent roos.

Roos is een aandoening waarbij je dode huidschilfers op je hoofdhuid hebt. Je hoofdhuid maakt deze schilfertjes aan wanneer die droog of juist te vet is. Deze schilfertjes komen dan in je haar en op je schouders. Roos is niet gevaarlijk, maar sommige mensen vinden het wel vies. Het is natuurlijk wel vervelend als je met roos te maken krijgt.

Wat is de oorzaak van roos in haar?

Er is niet één roos in haar oorzaak, er zijn er wel tien te noemen. Het is dus een “chronische aandoening”, maar dat betekent niet dat je het altijd hebt. Roos komt en gaat. Meestal begint het in de puberteit en verdwijnt het volledig rond je vijftigste.

Laten we een paar theorieën uitlichten. Wetenschappers hebben een verband gevonden met hormonale productie. Dit is de reden dat kinderen geen roos hebben; het begint pas tijdens je puberteit. Je kunt ook roos krijgen door de verkeerde haarproducten te gebruiken. Wanneer deze producten je hoofdhuid uitdrogen of juist te vet maken, heb je meer kans op roos. Er wordt ook gezegd dat een ongezond voedingspatroon invloed heeft op roos. Bovendien zijn er bepaalde omstandigheden waarin je meer kans hebt op roos, zoals wanneer je de ziekte van Parkinson, eczeem, HIV, een droge huid of veel stress hebt. Maar nogmaals, er is niet één reden voor roos en het is heel normaal om roos te hebben. Een goede shampoo kan dan ook wonderen doen.

Wat zijn symptomen van roos?

Roos in het haarJe herkent roos aan de kleine, witte huidschilfertjes op je hoofdhuid. Deze verspreiden zich door je haar, op je schouders en vallen ook op je kleding. Heb je jeuk? Roos in haar is dan mogelijk de reden. Kenmerken van ernstige vormen van roos zijn ontstekingen en heftige jeuk. Gelukkig hoeft het niet zo ver te komen!

Is roos gevaarlijk, kan roos kwaad?

Roos kan geen kwaad en is niet gevaarlijk of besmettelijk. Het is heel normaal dat de huid zich vernieuwt, waardoor roos ontstaat. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het vervelend is, omdat het jeukt en een onaangename geur heeft. Sommige mensen vinden het vies of ongezond. Op langere termijn kan roos het proces van haaruitval versnellen.

Roos in haar verwijderen, hoe doe ik dat?

Anti roos shampoo van DS laboratories Radia

Haar roos verwijderen is gelukkig makkelijker dan ooit door de ontwikkelingen op shampoo gebied. Shampoos die haar roos verwijderen, doen dit doorgaans door de algemene kwaliteit van de hoofdhuid te verbeteren. Onze beste roos hoofdhuid tip: investeer in een goede shampoo. Wij raden de Dandrene Anti Roos Shampoo van DS Laboratories aan. Hiermee kun je gemakkelijk roos in het haar verwijderen en zie je al na een week resultaat.

Wij adviseren je dus om haar roos te verwijderen met een kwaliteitsproduct. Waarom de Dandrene shampoo in plaats van een shampoo van de drogist of de supermarkt? Onze shampoo bevat geen schadelijke ingrediënten, waardoor je geen kans hebt op huidaandoeningen die haaruitval veroorzaken. Lees ook onze blogpost over sulfaten in shampoos. Verder is deze shampoo geschikt als preventieve behandeling. Goedkopere shampoos zijn dit niet; als je die gebruikt wanneer je (nog) geen roos hebt, beschadig je je hoofdhuid. Ook bestrijden die shampoos roos op korte termijn, terwijl onze shampoo zorgt voor een langetermijnoplossing. Bovendien zit er zinkpyrithion in de shampoo van DS Laboratories, een zeer effectief maar duur ingrediënt.

Regenepure DR shampoo tegen haaruitval en roos

We hebben ook een roos hoofdhuid tip voor als je tevens last hebt van haaruitval. Daarvoor raden wij je de Regenepure DR Shampoo aan. DR staat voor Doctor Recommended en dat is niet voor niks. Deze shampoo bevat ingrediënten die de haargroei stimuleren. Het geheime ingrediënt? Ketoconazol, een natuurlijk luxe-ingrediënt met een sterke antibacteriële werking.

Hopelijk heb je iets aan de roos hoofdhuid tips, maar schroom niet om het ons te vragen als er iets onduidelijk is. Wij helpen je graag! Stuur ons gewoon een mailtje.