Nieuw: OASE Hair Thickening Shampoo & ConditionerShop nu

Selenium: Het essentiële mineraal dat je niet mag missen!

Shade

Shade Cybulkiewicz

Selenium: Het essentiële mineraal dat je niet mag missen!

Selenium is een essentieel mineraal dat van vitaal belang is voor het goed functioneren van je lichaam. Het speelt een belangrijke rol bij het versterken van je immuunsysteem, het beschermen van je hart, het reguleren van je schildklierfunctie en het voorkomen van bepaalde vormen van kanker. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van selenium, hoeveel je nodig hebt en waar je het kunt vinden.

Waarom is selenium zo goed voor je?

 1. Het helpt bij de bescherming tegen ziektes

Selenium heeft een krachtige antioxiderende werking, waardoor het je cellen beschermt tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. Dit kan helpen bij het voorkomen van bepaalde vormen van kanker, waaronder prostaatkanker, borstkanker en darmkanker. Selenium kan je ook helpen bij het versterken van het immuunsysteem, waardoor het lichaam beter in staat is om infecties te bestrijden.

 1. Het is goed voor het hart

Selenium kan helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte en het verbeteren van de bloedstroom. Dit kan bijdragen aan het voorkomen van hartziekten en beroertes. Ook kan selenium helpen bij het verminderen van ontstekingen in je lichaam, wat ook een positief effect kan hebben op het hart.

 1. Het reguleert de schildklierfunctie

Selenium speelt een belangrijke rol bij de productie van schildklierhormonen, die essentieel zijn voor een goede stofwisseling en een gezond zenuwstelsel. Een tekort aan selenium kan leiden tot een verminderde schildklierfunctie, waardoor vermoeidheid, gewichtstoename en depressie kunnen optreden.

Hoeveel selenium heb je nodig?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid selenium is ongeveer 55 microgram per dag voor volwassenen. Dit is natuurlijk afhankelijk van je leeftijd, geslacht en algehele gezondheid. Als je een tekort hebt aan selenium, kan dit leiden tot een verminderde immuniteit, verhoogd risico op hartziekten en een verminderde schildklierfunctie.

Waar vind je selenium?

Selenium komt van nature voor in veel voedingsmiddelen, we zetten ze voor je op een rij:

 • Vis en schaaldieren, zoals tonijn, garnalen en oesters
 • Vlees, zoals rundvlees en kip
 • Graanproducten, zoals volkorenbrood, bruine rijst en havermout
 • Noten en zaden, zoals paranoten, zonnebloempitten en sesamzaadjes
 • Zuivelproducten, zoals melk en yoghurt

Selenium vind je in vis

Als je een dieet volgt dat rijk is aan deze voedingsmiddelen, krijg je waarschijnlijk voldoende selenium binnen. Maar, als je een vegetarisch of veganistisch dieet volgt, kan het uitdagender zijn om genoeg selenium binnen te krijgen. In dat geval kun je supplementen overwegen om ervoor te zorgen dat je genoeg binnenkrijgt.

FAQ's over selenium

 1. Is het mogelijk om te veel selenium binnen te krijgen?
  Ja, het is mogelijk om te veel selenium binnen te krijgen. Een teveel aan selenium kan leiden tot symptomen zoals misselijkheid, haaruitval en huiduitslag. Het is belangrijk om niet meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid in te nemen.
 1. Wie loopt het risico op een tekort aan selenium?
  Mensen die een dieet volgen dat laag is in selenium, zoals veganisten en vegetariërs, lopen een verhoogd risico op een tekort. Ook mensen die lijden aan bepaalde gezondheidsproblemen, zoals de ziekte van Crohn of coeliakie, kunnen moeite hebben om voldoende selenium binnen te krijgen.
 1. Is het beter om selenium uit voeding of supplementen te halen?
  Het is altijd beter om voedingsstoffen uit voeding te halen in plaats van uit supplementen. Voedingsmiddelen bevatten naast selenium ook andere belangrijke voedingsstoffen, terwijl supplementen alleen selenium bevatten. Als je echter een tekort hebt en je kunt niet genoeg selenium uit voeding halen, kan een supplement een goede optie zijn.

Welke selenium supplementen?

Selenium NOW Foods

Als je moeite hebt om genoeg selenium binnen te krijgen via je dieet, overweeg dan om selenium supplementen te kopen bij Bono. Onze supplementen zijn van hoge kwaliteit en bevatten de juiste hoeveelheid selenium om ervoor te zorgen dat je lichaam goed functioneert. 

Selenium 200 mcg van NOW Foods 

Supplementen selenium de besteDit krachtige selenium supplement voorziet je lichaam van 200 mcg selenium om aan je dagelijkse voedingsbehoeften te voldoen. Selenium is een essentieel mineraal dat een cruciale rol speelt in de functie van verschillende enzymen in ons lichaam.

Selenium 100 mcg van NOW Foods

Selenium supplementen kopen de beste kwaliteitNOW Foods Selenium 100mcg ondersteunt het immuunsysteem, is essentieel voor de productie van schildklierhormonen en draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade.

Selenium supplementen kopen bij Bono?

Selenium is een belangrijk mineraal dat bijdraagt aan een gezond lichaam en een gezonde geest. Het helpt bij het versterken van het immuunsysteem, het beschermen van het hart, het reguleren van de schildklierfunctie en het voorkomen van bepaalde vormen van kanker. Door een dieet te volgen dat rijk is aan selenium of door supplementen te nemen, kun je ervoor zorgen dat je voldoende binnenkrijgt. Zorg er wel voor dat je niet meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid consumeert. Zo voorkom je negatieve bijwerkingen. Selenium is essentieel voor een gezonde levensstijl en is een mineraal dat je niet mag missen!