Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Selenium: een onderdeel van gezonde voeding

Selenium: een onderdeel van gezonde voeding

Selenium is een mineraal dat in verschillende voedingsmiddelen voorkomt. In deze blog kijken we naar de rol van selenium in een evenwichtig dieet.

Selenium in de voeding

 • Een voedingscomponent: selenium is een element dat gevonden wordt in sommige voedingsmiddelen. Het is onderdeel van een gevarieerd en evenwichtig dieet.
 • Bronnen van selenium: je kunt selenium vinden in verschillende voedingsmiddelen, waaronder vis, vlees, graanproducten, noten, zaden en zuivelproducten.

Hoeveel selenium heb je nodig? 

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid selenium is ongeveer 55 microgram per dag voor volwassenen. Dit is natuurlijk afhankelijk van je leeftijd, geslacht en algehele gezondheid. 

Waar vind je selenium?

Selenium komt van nature voor in veel voedingsmiddelen, we zetten ze voor je op een rij:

 • Vis en schaaldieren, zoals tonijn, garnalen en oesters
 • Vlees, zoals rundvlees en kip
 • Graanproducten, zoals volkorenbrood, bruine rijst en havermout
 • Noten en zaden, zoals paranoten, zonnebloempitten en sesamzaadjes
 • Zuivelproducten, zoals melk en yoghurt

Selenium vind je in vis

Als je een dieet volgt dat rijk is aan deze voedingsmiddelen, krijg je waarschijnlijk voldoende selenium binnen. Maar, als je een vegetarisch of veganistisch dieet volgt, kan het uitdagender zijn om genoeg selenium binnen te krijgen. In dat geval kun je supplementen overwegen om ervoor te zorgen dat je genoeg binnenkrijgt.

FAQ's over selenium

Is het mogelijk om te veel selenium binnen te krijgen?
Ja, het is mogelijk om te veel selenium binnen te krijgen. Het is belangrijk om voedingsadviezen te volgen en niet meer dan de aanbevolen hoeveelheden te consumeren.


Is het beter om selenium uit voeding of supplementen te halen?
Mensen die een gevarieerd dieet volgen, krijgen vaak voldoende selenium binnen. In sommige gevallen kan een supplement nuttig zijn, maar raadpleeg altijd een gezondheidsprofessional voor advies.

  Welke selenium supplementen?

  Selenium NOW Foods

  Als je moeite hebt om genoeg selenium binnen te krijgen via je dieet, overweeg dan om selenium supplementen te kopen bij Bono. Onze supplementen zijn van hoge kwaliteit en bevatten de juiste hoeveelheid selenium.

  Selenium 200 mcg van NOW Foods 

  Supplementen selenium de beste

  Selenium 100 mcg van NOW Foods

  Selenium supplementen kopen de beste kwaliteit

  Selenium supplementen kopen bij Bono?

  Bono biedt selenium supplementen van NOW Foods aan. Deze supplementen kunnen als aanvulling op een gevarieerd dieet gebruikt worden.  Het is essentieel om altijd een gezondheidsprofessional te raadplegen voordat je begint met het gebruik van supplementen.