Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

De zoektocht naar supplementen voor vruchtbaarheid

Julie Bollaart

Vruchtbaarheid verbeteren: deze supplementen maken het verschil

Het vinden van de juiste supplementen om een gezonde leefstijl te ondersteunen kan soms een uitdaging zijn. Er zijn verschillende supplementen beschikbaar die kunnen bijdragen aan algemeen welzijn. Onze blog biedt informatie en tips over diverse supplementen.

Welke supplementen zijn populair? 

Als je op zoek bent naar manieren om je vruchtbaarheid te verhogen, dan zijn supplementen een goede optie om te overwegen. Maar welke supplementen zijn het meest effectief voor een verbeterde vruchtbaarheid? Hier zijn de top 6 supplementen die kunnen helpen:

  1. Foliumzuur: Dit is een B-vitamine die van belang is voor algemeen welzijn. Het wordt vaak aanbevolen aan vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Foliumzuursuppletie verhoogt de folaatstatus van de moeder. Een lage folaatstatus van de moeder is een risicofactor voor het ontstaan van een open ruggetje bij de zich ontwikkelende foetus.

  2. Zink: Dit mineraal draagt bij tot de instandhouding van normale botten en speelt een rol in het celdelingsproces. Zink draagt bij tot een normale vruchtbaarheid en voortplanting van zowel de man als de vrouw. 

  3. Ijzer: IJzer draagt bij tot de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine.

  4. Vitamine D: Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale botten.

In welke doses moeten deze supplementen worden ingenomen?

Zwangerschapstest – Vruchtbaarheid blog BonoHet is belangrijk om te onthouden dat de aanbevolen doseringen kunnen variëren afhankelijk van de specifieke supplement, de individuele gezondheidstoestand, en andere factoren. Het is daarom raadzaam om altijd een arts te raadplegen voor een specifiek advies over doseringen en eventuele interacties met andere medicijnen of supplementen die u misschien al gebruikt.

Hoeveel tijd duurt het voordat de supplementen effect hebben op de vruchtbaarheid?

Het hangt af van welke supplementen je gebruikt en in welke dosering. Het is belangrijk om consistent te blijven en de aanbevolen dosering te volgen. 

Kan ik supplementen combineren met andere methoden voor verhoogde vruchtbaarheid?

Het gebruik van supplementen kan een aanvulling zijn op andere methoden om vruchtbaarheid te verhogen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van ovulatie-voorspellers, het volgen van een gezonde levensstijl en regelmatig bezoek aan een arts of specialist.

Wat is de invloed van supplementen op IVF of andere vormen van kunstmatige bevruchting?

Vruchtbaarheid verbeteren - Blog Bono

Het is belangrijk om met een arts of specialist te overleggen voordat u supplementen neemt, vooral als u van plan bent IVF of een andere vorm van kunstmatige bevruchting te ondergaan.

Zijn er supplementen die niet veilig zijn om te nemen tijdens de zwangerschap?

Zwangerschap is een tijd waarin het extreem belangrijk is om voorzichtig te zijn met wat je eet en drinkt, evenals wat je inneemt aan supplementen. Het is daarom belangrijk om altijd met een arts te overleggen voordat je begint met het nemen van supplementen tijdens de zwangerschap. Een arts kan aanbevelen welke supplementen veilig zijn en in welke dosering ze moeten worden ingenomen.

De beste vruchtbaarheid stimulerende supplementen kopen?  

NOW Foods Foliumzuur 800 mcg met vitamine B12 (250 tabletten) kopen bij Bono.nl

NOW Foods Foliumzuur 800 mcg met vitamine B12 (250 tabletten) Dit supplement combineert foliumzuur, een belangrijke B-vitamine, met vitamine B12. Foliumzuursuppletie verhoogt de folaatstatus van de moeder. Een lage folaatstatus van de moeder is een risicofactor voor het ontstaan van een open ruggetje bij de zich ontwikkelende foetus. Vitamine B12 ondersteunt de aanmaak van rode bloedlichaampjes en kan helpen bij het verminderen van vermoeidheid.

NOW Foods Zink 50mg tabletten kopen bij Bono.nl

NOW Foods Zink 50mg tabletten. Zink is een mineraal dat bijdraagt aan de instandhouding van normale botten en het celdelingsproces. Dit supplement kan een waardevolle aanvulling zijn op de voeding van zowel mannen als vrouwen, ondersteunend aan een algemeen gezond en gebalanceerd dieet.

NOW Foods Vitamine D3 5000 IU kopen bij Bono.nl

NOW Foods Vitamine D3 5000 IU. Vitamine D3 draagt bij aan de instandhouding van normale botten en tanden. Het verhoogt de opname van kalk in de botten. 

NOW Foods Omega-3 moleculair gedistilleerd kopen bij Bono.nl

NOW Foods Omega-3 moleculair gedistilleerd. Dit supplement bevat omega-3 vetzuren zoals DHA en EPA. 

NOW Foods IJzer 18mg (120 capsules) kopen bij Bono.nl

NOW Foods IJzer 18mg (120 capsules) IJzer is een belangrijk mineraal dat bijdraagt aan de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine. Dit supplement kan vooral nuttig zijn voor mensen die hun ijzerinname willen verhogen, zoals vrouwen in de vruchtbare leeftijd.

Ontdek deze supplementen bij Bono

Bij Bono bieden we een scala aan voedingssupplementen aan die speciaal zijn ontworpen ter ondersteuning van een gezonde leefstijl. Ontdek ons assortiment van foliumzuur tot omega-3 en bestel eenvoudig online. Bestel je voor 23:59 uur, dan heb je het morgen al in huis.