Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Vruchtbaarheid verbeteren: deze supplementen maken het verschil

Julie Bollaart

Vruchtbaarheid verbeteren: deze supplementen maken het verschil

De zoektocht naar de juiste manieren om je vruchtbaarheid te verbeteren kan een uitdaging zijn, maar gelukkig zijn er supplementen die hierbij kunnen helpen. Van foliumzuur tot omega-3 vetzuren, er zijn tal van supplementen beschikbaar die een positief effect kunnen hebben op je vruchtbaarheid. Maar hoe weet je welke supplementen je moet kiezen en hoeveel je ervan moet nemen? Of je nu op zoek bent naar manieren om zwanger te worden of gewoon je vruchtbaarheid wilt verbeteren, onze blog zal je met informatie en tips van dienst zijn. 

Welke supplementen kunnen de vruchtbaarheid verbeteren?

Als je op zoek bent naar manieren om je vruchtbaarheid te verhogen, dan zijn supplementen een goede optie om te overwegen. Maar welke supplementen zijn het meest effectief voor een verbeterde vruchtbaarheid? Hier zijn de top 6 supplementen die kunnen helpen:

 1. Foliumzuur: Dit is een B-vitamine die belangrijk is voor de groei en ontwikkeling van het embryo. Het is aanbevolen om foliumzuur te nemen voordat je zwanger probeert te worden en tijdens de eerste 12 weken van de zwangerschap.

 2. Zink: Dit mineraal is belangrijk voor de vruchtbaarheid van zowel mannen als vrouwen. Het kan de kwaliteit van het sperma verbeteren en de eisprong bevorderen.

 3. Ijzer: Een tekort aan ijzer kan leiden tot een verminderde vruchtbaarheid, vooral bij vrouwen. Ijzer is belangrijk voor de productie van rode bloedcellen en het transport van zuurstof door het lichaam.

 4. Omega-3 vetzuren: Deze gezonde vetten kunnen de bloedstroom naar de baarmoeder verbeteren, wat kan helpen om de vruchtbaarheid te verhogen. Ze kunnen ook de kwaliteit van het sperma verbeteren.

 5. Co-enzym Q10: Dit antioxidant kan de vruchtbaarheid van vrouwen verhogen door de eisprong te bevorderen en de kwaliteit van het sperma te verbeteren.

 6. Vitamine D: Een vitamine D -supplement ondersteund bij de botopbouw van de baby en lijkt de risico’s op zwangerschapsdiabetes, een laag geboortegewicht voor de zwangerschapsduur en astma-achtige symptomen bij je baby te verlagen.

In welke doses moeten deze supplementen worden ingenomen?

Zwangerschapstest – Vruchtbaarheid blog Bono

Als het gaat om het innemen van supplementen voor vruchtbaarheid, is het belangrijk om de juiste dosering en frequentie te volgen. Hieronder een opsomming van de aanbevolen doseringen voor een aantal populaire supplementen:

 • Foliumzuur: 400 tot 800 mcg per dag, en wordt aanbevolen te starten voorafgaand aan een eventuele zwangerschap.
 • Ijzer: 14 mg per dag voor vrouwen tussen de 19 en 50 jaar, 30 mg voor zwangere vrouwen.
 • Omega-3 vetzuren: Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid varieert afhankelijk van de aanbevolen hoeveelheid EPA en DHA.
 • Zink: 11mg per dag voor mannen en 8mg per dag voor vrouwen.
 • Co-Enzym Q10: 30-200mg per dag.

Het is belangrijk om te onthouden dat de aanbevolen doseringen kunnen variëren afhankelijk van de specifieke supplement, de individuele gezondheidstoestand, en andere factoren. Het is daarom raadzaam om altijd een arts te raadplegen voor een specifiek advies over doseringen en eventuele interacties met andere medicijnen of supplementen die u misschien al gebruikt.

Hoeveel tijd duurt het voordat de supplementen effect hebben op de vruchtbaarheid?

Het hangt af van welke supplementen je gebruikt en in welke dosering, maar over het algemeen kan het enkele weken tot enkele maanden duren voordat je de effecten op je vruchtbaarheid zult merken. Het is daarom belangrijk om consistent te blijven en de aanbevolen dosering te volgen. Het is ook belangrijk om te onthouden dat sommige supplementen specifiek gericht zijn op het verhogen van de vruchtbaarheid bij mannen of vrouwen en dat de tijdsduur van effecten hiervoor kan verschillen.

Kan ik supplementen combineren met andere methoden voor verhoogde vruchtbaarheid?

Het gebruik van vruchtbaarheid supplementen kan een geweldige aanvulling zijn op andere methoden om vruchtbaarheid te verhogen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van ovulatie-voorspellers, het volgen van een gezonde levensstijl en regelmatig bezoek aan een arts of specialist. Door deze methoden te combineren, kan je nog effectievere resultaten behalen in je strijd om zwanger te worden. 

Wat is de invloed van supplementen op IVF of andere vormen van kunstmatige bevruchting?

Vruchtbaarheid verbeteren - Blog Bono

Het nemen van supplementen voor vruchtbaarheid kan een belangrijke rol spelen bij het verhogen van de kansen op een succesvolle IVF-behandeling of andere vormen van kunstmatige bevruchting. Sommige supplementen, zoals DHEA en vitamine D, kunnen bijvoorbeeld de kwaliteit van de eicellen verbeteren en de sperma gezondheid versterken, waardoor de kans op een succesvolle bevruchting vergroot wordt. Echter, zoals altijd, is het belangrijk om met een arts of een specialist te overleggen voordat je begint met het nemen van supplementen, vooral als je van plan bent IVF of een andere vorm van kunstmatige bevruchting te ondergaan. Zo kan een arts eventuele interacties met medicijnen die tijdens de behandeling worden gebruikt of eventuele gezondheidsproblemen die je hebt, in kaart brengen, zodat je zeker weet dat de supplementen veilig zijn en geen negatieve invloed hebben op de uitkomst van de behandeling.

Zijn er supplementen die niet veilig zijn om te nemen tijdens de zwangerschap?

Zwangerschap is een tijd waarin het extreem belangrijk is om voorzichtig te zijn met wat je eet en drinkt, evenals wat je inneemt aan supplementen. Hoewel veel supplementen veilig zijn om te nemen tijdens de zwangerschap, zijn er ook sommigen die niet veilig zijn en die zelfs mogelijk schadelijk kunnen zijn voor de groeiende foetus. Bijvoorbeeld, hoge doseringen van vitamine A kan leiden tot aangeboren afwijkingen bij de foetus, en sommige kruiden zoals gember of vitamine E zijn ook niet veilig tijdens zwangerschap.

Het is daarom belangrijk om altijd met een arts te overleggen voordat je begint met het nemen van supplementen tijdens de zwangerschap. Een arts kan aanbevelen welke supplementen veilig zijn en in welke dosering ze moeten worden ingenomen.

De beste vruchtbaarheid stimulerende supplementen kopen?  

NOW Foods Foliumzuur 800 mcg met vitamine B12 (250 tabletten) kopen bij Bono.nl

NOW Foods Foliumzuur 800 mcg met vitamine B12 (250 tabletten) is een goede keuze voor vrouwen die proberen zwanger te worden. Foliumzuur helpt de vruchtbaarheid te stimuleren en draagt bij aan een normale groei en ontwikkeling van de foetus. Daarnaast bevat dit supplement ook vitamine B12, wat de aanmaak van rode bloedcellen ondersteunt en vermoeidheid vermindert. Een goede gezondheid van de moeder is immers van groot belang voor een gezonde zwangerschap.

NOW Foods Zink 50mg tabletten kopen bij Bono.nl

NOW Foods Zink 50mg tabletten zijn ook een belangrijk supplement voor de vruchtbaarheid. Zink ondersteunt niet alleen het immuunsysteem en het hormoonstelsel, maar het is ook betrokken bij de aanmaak van gezonde eicellen en zaadcellen. Dit supplement is dus zowel voor mannen als vrouwen van belang bij het stimuleren van de vruchtbaarheid.

NOW Foods Vitamine D3 5000 IU kopen bij Bono.nl

NOW Foods Vitamine D3 5000 IU speelt een belangrijke rol bij de opname van calcium en fosfor en is daarmee essentieel voor sterke botten en tanden. Maar wist je ook dat vitamine D3 kan helpen de vruchtbaarheid te verbeteren? Vitamine D3 speelt namelijk een rol bij de aanmaak van gezonde eicellen en zaadcellen. Bovendien kan een tekort aan vitamine D3 leiden tot hormonale disbalans, wat de vruchtbaarheid kan verminderen. 

NOW Foods Omega-3 moleculair gedistilleerd kopen bij Bono.nl

NOW Foods Omega-3 moleculair gedistilleerd is een supplement dat bijdraagt aan een gezonde zwangerschap en vruchtbaarheid. Omega-3 vetzuren, zoals DHA en EPA, zijn belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel van de foetus. Daarnaast hebben ze ontstekingsremmende eigenschappen, wat kan helpen bij aandoeningen die de vruchtbaarheid verminderen, zoals endometriose. 

NOW Foods IJzer 18mg (120 capsules) kopen bij Bono.nl

NOW Foods IJzer 18mg (120 capsules) is een belangrijk supplement voor vrouwen die zwanger willen worden. IJzer is namelijk nodig voor de aanmaak van hemoglobine, dat zuurstof door het lichaam transporteert. Een tekort aan ijzer kan leiden tot bloedarmoede en vermoeidheid, wat de vruchtbaarheid kan verminderen. Door voldoende ijzer binnen te krijgen, kun je dus je kansen op een gezonde zwangerschap vergroten.

Vruchtbaarheids stimulerende supplementen kopen bij Bono.nl?

Bij Bono hebben we een breed scala aan voedingssupplementen die speciaal zijn ontworpen om de vruchtbaarheid te stimuleren. We bieden alleen de beste kwaliteit supplementen aan, variërend van foliumzuur en zink tot vitamine D3 en omega-3. Bestel je voor 23:59 uur, dan heb je het morgen al in huis.