Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Wat doet een vitamine C serum voor je gezicht?

vitamine c serum voor je gezicht

Vitamine C serums behoren de laatste tijd tot de bestverkochte huidverzorgingsproducten wereldwijd. Dit komt doordat vitamine C gezien wordt als een belangrijk ingrediënt in huidverzorgingsproducten. Overweeg je het serum toe te voegen aan je skincare routine? Hier lees je waarom veel mensen kiezen voor vitamine C.

Waarom vitamine C gebruiken voor je gezicht?

vitamine c serum voor een stevige en jonge huid

Vitamine C staat bekend om zijn rol als antioxidant. Antioxidanten zijn bekend om hun bijdrage aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade.

Vitamine C helpt ook bij de verzorging van de huid van binnenuit. Het is van belang voor de vorming van collageen wat de huid verstevigt. 

Wat doet vitamine C precies met je huid?

Radicalen: Vitamine C draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade. Dit kan een reden zijn waarom sommige mensen ervoor kiezen om vitamine C-serums in hun huidverzorgingsroutine op te nemen.

Collageenvorming: Vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen, wat van belang is voor de huid. Dit kan helpen om de huid van binnenuit te versterken en ondersteunt de conditie en stevigheid van de huid.

Hoe kies je het beste vitamine C serum voor je huid?

Bij het kiezen van een vitamine C serum is het belangrijk om de ingrediënten te kennen. Ascorbinezuur wordt vaak genoemd als een stabiele en effectieve vorm van vitamine C voor uitwendig gebruik. Het percentage van vitamine C in het product kan variëren.

Kies een vitamine C-serum boven andere producttypes

DS Laboratories Serum Vitamine C Booster (30 ml.) front

Serums worden vaak beschouwd als effectief voor het leveren van ingrediënten. Let bij het kiezen van een vitamine C-serum op de verpakking, aangezien vitamine C kan oxideren als het aan licht of lucht wordt blootgesteld..

Vitamine C-serum kopen?

DS Laboratories Serum Vitamine C Booster (30 ml.)

Voor een vitamine C-serum op de markt raden we aan het Pure Vitamin C 35% Perfecting + Brightening Serum van DS Laboratories te proberen. In combinatie met uit olijven verkregen squalaan en vitamine E kan deze formule bijdragen aan de algehele huidverzorging.  Nieuwsgierig naar andere serums? Bekijk ons assortiment aan huidverzorging.