Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Wat is een deep conditioner en waarom moet je het gebruiken?

Goede deep conditioners

Weet je niet wat te doen met pluizig haar? Of wil je je krullenbol beter verzorgen? Een deep conditioner kan in deze gevallen, en nog vele meer, uitkomst bieden. Wij leggen je uit hoe je je haar verzorgt met een deep conditioner en welke resultaten je mag verwachten.

Wat is een deep conditioner?

Een deep conditioner wordt ook wel een haarmasker of deep treatment genoemd. Een deep conditioner is belangrijk in de Curly Girl methode, een methode voor het verzorgen van je krullen. Om het haar nog dieper te voeden vervang je je conditioner één keer in de week of twee weken voor een deep conditioner, ook wel een haarmasker. Zo’n deep conditioner dringt dieper door in het haar en is extra verzorgend.

Wat is het verschil tussen een deep conditioner en een normale conditioner?

Je vraagt je misschien af wat het verschil is tussen een deep conditioner en je gebruikelijke conditioner is. Een deep conditioner is geconcentreerder aan rijke ingrediënten en dringt dieper in het haar door dan een normale conditioner. Hierdoor geeft een deep conditioner meer voeding. Ook zorgt een deep conditioner ervoor dat het haar een laagje krijgt, zodat het wordt beschermd en ook mooi glanst. Een deep conditioner werkt dus veel meer als een moisturizer. Daarnaast gebruik je een normale conditioner wél vaker dan één keer per week of twee weken.

Wanneer moet je een deep conditioner gebruiken?

  • Haarbreuk en droog haar
    Je hebt krullend haar
    Krullend haar is van nature droger dan steil haar, waardoor het vermogen om vocht en verzorgende middelen op te nemen en vast te houden vermindert. Ook doen de oliën die de hoofdhuid aanmaakt er bij krullend haar langer over om de haarpunten te bereiken. Hierdoor heeft krullend haar een zeer voedende verzorging nodig.
  • Je hebt last van haarbreuk
    Je haar loopt elke dag slijtage op door stylen, borstelen, vlechten of het slapen. Daarbij komt dat krullend haar kwetsbaarder en gevoeliger is en meer kamkracht dan steil haar vereist. Een deep conditioner versterkt het haar, zodat haarbreuk minder snel voorkomt.
  • Je hebt droog en pluizig haar
    Droog haar bevat minder vocht en talg dan normaal, waardoor het ruw aanvoelt en veel gespleten haarpunten bevat. Hierdoor heb je geen glanzend haar en veel haarbreuk. Een deep conditioner hydrateert het haar waardoor het vochtgehalte weer normaal wordt.
  • Je haar raakt snel in de knoop of klitten
    Voelt je haar soms in de douche aan als touw dat in de knoop zit? Of kom je met veel moeite met een borstel door je haar heen? Een deep conditioner voedt het haar en maakt het haar zachter, makkelijker doorkambaar en beter te stijlen.
  • Je wilt extra verzorging
    Ook al pas je niet in een van de categorieën hierboven, je kan ook gewoonweg gezond en glanzend haar willen of behouden. Voor ieder haartype is een deep conditioner een aanvulling op je gebruikelijke routine.

Waarom moet je een deep conditioner gebruiken?

Kortom wat zijn nu de voordelen van een deep conditioner gebruiken? We zetten het voor je op een rijtje:

  • Een verbeterd vochtgehalte.
  • Minder droog en pluizig haar.
  • Betere elasticiteit van het haar.
  • Minder haarbreuk.
  • Zachter haar.
  • Makkelijker doorkambaar en te stylen.

Door deze intensieve verzorging krijg of behoud je gezond en glanzend haar. Vooral voor mensen met krullen is dit lastig te behouden, door de broosheid van krullen. Een deep conditioner, ofwel een haarmasker, is dus essentieel voor een gezonde coupe.

Hoe gebruik je een deep conditioner?

Voordat je met een deep conditioner begint, is het belangrijk om het haar te wassen. Dit kan met je gewone shampoo of voor het beste resultaat met een co-wash, ook wel een clarifying shampoo. Een co-wash haalt alle opgestapelde haarproducten uit je haar, zodat de deep conditioner beter doordringt. Volg het volgende stappenplan, alvorens je aan de deep conditioner begint:

  1. Knijp het overtollige water uit je haar. Het hoeft niet gedroogd te worden.
  2. Verdeel je haar in twee of vier delen, zodat je geen stukken overslaat.
  3. Breng de deep conditioner aan vanuit de punten naar de wortels.
  4. Masseer de deep conditioner goed in.
  5. Laat de deep conditioner 20 tot 30 minuten in het haar zitten. Eens in de zoveel tijd kun je het zelfs een nacht in laten trekken voor intensievere hydratatie.
  6. Verwarm het haar voor het beste resultaat. Dit kan door middel van een douchemuts of plastic zak over je hoofd en een föhn. Door de warmte openen namelijk de haarschubben en neemt het haar de ingrediënten beter op.
  7. Was de deep conditioner uit met koud water. Dit zorgt er namelijk voor dat de haarschubben weer sluiten. Het uitspoelen hoeft niet heel zorgvuldig, aangezien een restant verzorgend werkt.
  8. Herhaal dit proces één keer in de week of twee weken.
Deep conditioner tegen droog haar

Wat is een goede deep conditioner?

Hierbij is het belangrijk om te weten dat er speciale deep conditioners te koop zijn, maar je kunt ook een normale conditioner of haarmasker gebruiken. Een deep conditioner hoort een rijke, dikke crème te zijn. Hydraterende en voedende ingrediënten zijn onder andere kokosolie, olijfolie, sheaboter of avocado-olie. Deze ingrediënten hebben namelijk kleine moleculen om het haar binnen te dringen en voeden.

Voorbeelden van een goede deep conditioner

OLAPLEX No.3 Hair Perfector

OLAPLEX No.3 Hair Perfector

OLAPLEX is wereldberoemd door de werkzaamheid van Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate. Dit gepatenteerde ingrediënt zorgt ervoor dat zwavelbruggen weer met elkaar verbinden voor ultieme glans, sterkte en veerkracht. De OLAPLEX No.3 Hair Perfector is een haarmasker thuisbehandeling om pluizig, droog haar door beschadigingen te transformeren in gezond haar.

Lola Cosmetics haarmaskers

Lola Cosmetics haarmasker

Lola Cosmetics is een Braziliaans merk dat zich richt op droog en extreem beschadigd haar, ook door kleuring of krullen. Het merk heeft meerdere betaalbare haarmaskers in een grote verpakking van wel 450 gram. De Lola Cosmetics Morte Súbita - Masker heeft intensief voedende natuurlijke ingrediënten, zoals aloë vera, kokosolie, cacaoboter, eiwitten en aminozuren om weer vocht in droog haar te brengen. Dit is net als de Lola Cosmetics Dream Cream - Masker een wat sneller masker die maar 3-5 minuten in het haar moet zitten. De Lola Cosmetics Meu Cacho Minha Vida - Moisturizing Mask is daarbij een vegan keuze, die met botanische ingrediënten weer voor pluisvrij haar zorgt.

Kiki Curls Recovery Mask

Kiki Curls haarmasker

De naam zegt wellicht al genoeg. De Kiki Curls Recovery Mask is een herstel haarmasker die je krullen goed onderhoudt. Kiki Curls herstelt en hydrateert krullend haar op intensieve wijze. Na gebruik heb je prachtige pluisvrije gedefinieerde krullen! Heb je enorm droog haar? Spoel het haarmasker dan niet uit.

Deep conditioner kopen bij Bono?

Benieuwd wat een deep conditioner voor jouw haar kan betekenen? Bekijk ons haarmasker assortiment en probeer het uit. We hebben vele keuzes, prijscategorieën voor ieder wat wils. Kies ook uit merken die je niet zomaar in je plaatselijke drogisterij vindt. Voor 23:59 besteld, is morgen al in huis!