Nieuw: OASE Hair Thickening Shampoo & ConditionerShop nu

Wat is het beste wimperserum en hoe gebruik je het?

Shade

Shade Cybulkiewicz

Wat is het beste wimperserum en hoe gebruik je het?

Werkt een wimperserum nou echt? En waar moet je op letten als je een wimperserum koopt? In dit blogartikel zetten we een paar feiten over het wimperserum voor je op een rijtje. Zo kun je weloverwogen een serum uitkiezen en rekenen op een mooi resultaat, zodat ook jouw ogen op die van Bambi lijken.

Wat is een wimperserum precies?

Een wimperserum ook wel eyelash serum genoemd, bevordert de groei en structuur van je wimpers en voorkomt dankzij de ingrediënten/haar activators dat je (wimper) haarverlies hebt. Zo heb je binnen no-time sterkere, vollere én langere natuurlijke wimpers. Je kunt dit effect ook bereiken door wimper extensions te laten zetten. Echter kost dit veel tijd en geld. Met een wimperserum bereik je hetzelfde resultaat en op natuurlijke wijze. Bovendien spendeer je dan minder geld en tijd.

Hoe is het wimperserum ontstaan?

Het ontstaan van het wimperserum hebben we te danken aan de medische wereld. Het gebeurde per toeval. Een oogarts in de Verenigde Staten behandelde zijn patiënten met oogdruppels tegen glaucoom (ook wel staar genoemd). Wat bleek, deze druppels hadden een extra effect op de  lengte van de wimpers van betreffende patiënten. Dit effect wordt veroorzaak door het stofje Bimatoprost. Na deze ontdekking werd het stofje gebruik voor wimperserums en werd het op de markt gebracht als hét groeimiddel voor je wimpers. Tegenwoordig wordt Bimatoprost niet meer verkocht, omdat het medisch niet onderlegd is. Ook kan Bimatoprost vervelende bijwerkingen met zich meebrengen. Gelukkig heb je een groot assortiment aan allerlei wimperserums op basis van natuurlijke ingrediënten.

Hoe breng je een wimperserum aan?

Ten eerste is het heel belangrijk dat je de zone van je wimpers reinigt. Zorg dat je gezicht helemaal make-up en oogcrème-vrij is. Het serum breng je met het kwastje of de applicator aan. Je maakt als het ware een dunne lijn waar de wimpers de huid aanraken. Als je het gaat aanbrengen, begin je bij de binnenste ooghoek. Je gaat dan langs de wimperlijn en eindigt bij de buitenste ooghoek. Het kan helpen als je je ooglid spant! Een aantal seconden later is het serum opgenomen door je huid. De componenten die groei en sterkte van de wimpers bevorderen.

Wimperserum aanbrengen voor vollere wimpers

Hoe zit het met de werking van een wimperserum?

Je vraagt je waarschijnlijk af of het nu waar is dat een wimperserum de groei van wimpers bevordert. En zo ja, hoe werkt het serum precies? Een wimperserum werkt écht. Net zoals het haar op je hoofd, heeft elk wimperhaartje een groeicyclus. Het gaat om een cyclus van 6 à 8 weken. En in zo’n groeicyclus zitten er drie groeifasen. In de eerste groeifase groeit het haartje vanaf het begin af aan tot een babyhaartje. In de tweede fase wordt de wimper langer en dikker. Deze fase duurt het langst. In de laatste fase valt de wimper uit en begint de groeicyclus opnieuw.

Hier kom het serum bij kijken. Het wimperserum vertraagt de groeifase, waardoor het langer duurt eerder het wimperhaartje uitvalt. De voedende ingrediënten verbeteren de conditie van het haartje. Resultaat: wimperhaartjes die meer tijd hebben om het maximale aan lengte te bereiken. Je krijgt dan vollere, sterkere en langere wimpers.

Welke ingrediënten zitten er in een wimperserum?

Je kunt de wimperserums die echt werken categoriseren op de volgende ingrediënten.

 • Peptiden
 • Prostaglandine analogen
 • MKMS24
 • Oliën
 • Vitamines

Peptiden

Veel wimperserum fabrikanten gaan voor peptiden, omdat ze belangrijk zijn in de bouw van stoffen die ervoor zorgen dat wimpers sterker worden. Echter werken prostaglandine analogen iets effectiever. Dit omdat ze aangrijpen op de haargroeicyclus.

Myristoyl Hexapeptide-16 en Myristoyl Pentapeptide-17

Deze peptiden stimuleren de productie van keratine. Het haar bestaat uit ongeveer 90% keratine.

Arginine

Arginine stimuleert de aanmaak van prostaglandine in het lichaam, ook dit zorg voor extra stimulering van haargroei.

Prostaglandine analogen

Vele wimperserum gebruikers zeggen dat prostaglandine analogen heel effectief werken. Het is ook één van de weinige stoffen die de haargroeicyclus beïnvloeden. De groeifase, ook wel anagene fase genoemd wordt verlengd. Ook versnellen prostaglandine analogen de telogene fase. Dit is de fase waarin het haartje van de rustfase overgaat naar de groeifase.

Black Sea Rod olie

Black Sea Rod olie is afkomstig uit koraal. De haaractivator in deze olie heet Prostaglandin eA2 15-acetaat methyl ester. Dit is zoals je waarschijnlijk al vermoedt een prostaglandine analoog. Wil je de haargroei en haarwortels stimuleren? Dan kan deze olie het gewenste resultaat aanbieden.

MKMS24

MKMS24 is een natuurlijke haaractivator. Dit actieve ingrediënt bestaat 100% uit natuurlijke stoffen afkomstig uit bamboe, tijm en linzen stimuleert de haarvezels bij de wortels. Na 6 à 8 weken zie je het resultaat. MKMS24 tref je in het wimper- en wenkbrauwserum producten van Natucain.

Natucain producten

Oliën

Een olie die bekend staat om de haargroei eigenschappen, is castor olie. Naar aanleiding van wat onderzoek voor dit blogartikel, kunnen we de conclusie trekken dat castor oil het minst effectief is. Wel moeten we er bij zeggen dat het niet langer dan twee maanden is aangebracht. Zo was er bijvoorbeeld wel een vrouw die het twee jaar lang uitprobeerde. Het resultaat was wel zichtbaar. Maar wie wil er twee jaar wachten op mooie wimpers?

Wat zijn de voor- en nadelen van een wimperserum?

Voordelen

 • Goedkoper
 • Resultaat duurt 6 à 8 weken
 • Natuurlijke look
 • Veel wimperserum aanbod

Nadelen

 • Resultaat niet meteen zichtbaar
 • Een extra handeling elke dag

Welk wimperserum werkt echt?

De kernvraag is natuurlijk; welk wimperserum werkt nou echt? Wij zetten een aantal wimperserum voor je op een rijtje op basis van positieve klantenervaringen.

Spectral LASH Wimperserum

De Spectral LASH is een revolutionaire behandeling van DS Laboratories dat door middel van klinisch onderzoek heeft aangetoond dat het de wimpers tot wel 25% kan laten groeien binnen twee weken.

Natucain wimperserum

 

Natucain wimperserum
Natucain Eyelash Growth Serum maakt je wimpers dikker en volumineuzer met de gepatenteerde haargroeiformule met MKMS24. MKMS24 stimuleert het haar direct vanuit de wortel en verlengt de anagene fase.

 

VETA Wimper- en wenkbrauwserum

Veta wimperserum

Dit is een 2-in-1 wimper- en wenkbrauwserum. Dit serum versterkt en herstelt je wimpers. In 4 weken zie je al resultaat! Je wenkbrauwen en wimpers zijn weer vol en sterk.

FOLIGAIN Lash wimperserum

FOLIGAIN Lash serum wimpers

De FOLIGAIN Lash wimperserum is een eenvoudige oplossing voor langere en vollere wimpers. Na enkele keren gebruik, zie je al resultaat. Geformuleerd met natuurlijke peptiden en druivenpitstamcelextract voor snelle resultaten. Het wimperserum bevat toegevoegde vochtinbrengers. Zo worden je wimpers beschermd en verzorgd.

Het beste wimperserum kiezen bij Bono.nl?

Wimperserum op Bono.nl

Ben je na het lezen van dit artikel nieuwsgierig geworden naar wat een wimperserum voor je wimpers kan betekenen? Bekijk ons assortiment aan wimperserums en kies één die bij je past. Ook voor andere beauty en haarproducten kun je bij ons terecht! Vandaag bestellen, is morgen in huis.

Bronnen:

 • Forbes.com - Why you need an Eyelash Serum, Noma Nazish. 20/12/2020
 • Esthetichealth.nl - Wimperserum aanbrengen tips en voorbeelden
 • Refectocil.nl - Hoe-werkt-een-wimperserum