Wat is Iers mos en waar is het goed voor?

Iers mos supplement

Heb je ooit gehoord van Iers mos, ook bekend als Irish sea moss? Dit unieke zeewier heeft een rijke geschiedenis en diverse toepassingen. Wij vertellen je graag meer over dit fascinerende zeewier.

Wat is Iers mos?

Iers mos (ook wel Irish sea moss) is geen mos, maar zeewier dat langs de kust van de Atlantische Oceaan groeit, voornamelijk langs de kust van Ierland en Frankrijk. Iers mos werd tijdens de Ierse hongersnood in de 19e eeuw gegeten, maar populair was het nog niet. Pas in de laatste jaren is er sprake van een sterke opmars, doordat het wordt gezien als een gezonde aanvulling op de maaltijd.

Hoe ziet Iers mos er uit?

Iers mos heeft een kleur die varieert van groen, geel tot rood of juist donkerpaars tot bruin. Het zeewier voelt kraakbeenachtig aan, maar is toch zacht.

Groen Iers mos

Samenstelling van Iers mos?

Iers mos, bekend om zijn veelzijdigheid, is rijk aan diverse voedingsstoffen. Het bestaat voor een significant deel uit polysachariden. Polysachariden zijn een type koolhydraten die vaak in planten voorkomen.

Naast polysachariden bevat Iers mos verschillende mineralen: calcium, zwavel, kalium, jodium, zink, ijzer, magnesium en selenium. Vitaminen zijn ook een belangrijk onderdeel van de samenstelling van Iers mos. Dit zeewier bevat een verscheidenheid aan vitaminen, waaronder vitamine A, B-complex, C, D, E, F en K. 

Taurine, een stof die vaak wordt besproken in relatie tot veganistische diëten, is ook aanwezig in Iers mos. Taurine komt van nature voor in het menselijk lichaam.

Het opnemen van Iers mos in je voedingspatroon kan een interessante manier zijn om je inname van deze voedingsstoffen te diversifiëren. Echter, zoals bij elk voedingsmiddel, is het belangrijk om Iers mos als onderdeel van een gebalanceerd en gevarieerd dieet te beschouwen.

  Hoe eet je Iers mos?

  Iers mos wordt vaak gebruikt als natuurlijk bindmiddel in diverse gerechten. Het is geschikt voor het verdikken van smoothies, shakes, soepen, gebak, gelei, pudding, jams en pannenkoekenbeslag. Het heeft een subtiele smaak die niet overheerst in gerechten.

  Hoe gebruik je Iers mos?

  BareOrganics Ierse Zeemos Immuniteit Poeder (227 gr.)

  Hoewel je sommige soorten Iers mos zelf nog moet weken en verwerken, hoef je bij de BareOrganics Ierse Zeemos Immuniteit Poeder, maar een enkele schep te gebruiken in je gerecht. Dit kan 1-3 maal per dag.

  BareOrganics Ierse Zeemos Immuniteit Poeder

  Een van de aanbieders van Iers mos is BareOrganics, een bedrijf dat 100% natuurlijke, USDA biologische, glutenvrije, non-GMO, veganistische en keto & paleo vriendelijke supplementen verkoopt. 

  Iers mos kopen?

  Benieuwd wat Iers mos voor jou kan betekenen? Bestel BareOrganics Iers Mos bij Bono, of kies voor een ander suppelement. Voor 23:59 besteld, is morgen al in huis!