Nieuw: OASE Hair Thickening Shampoo & ConditionerShop nu

Wat is Iers mos en waar is het goed voor?

Mirthe

Mirthe Dymanus

Iers mos supplement

Zeewier eten, deed je waarschijnlijk al. Maar wist je dat een andere zeewier: Iers mos (verwarrend), ook gezondheidsvoordelen heeft? Wij laten je kennis maken met deze zeewier en vertellen je er alles over.

Wat is Iers mos?

Iers mos (ook wel Irish sea moss) is geen mos, maar zeewier dat langs de kust van de Atlantische Oceaan groeit, voornamelijk langs de kust van Ierland en Frankrijk. Iers mos werd tijdens de Ierse hongersnood in de 19e eeuw gegeten, maar populair was het nog niet. Pas in de laatste jaren is er sprake van een sterke opmars, doordat het wordt gezien als een gezonde aanvulling op de maaltijd.

Hoe ziet Iers mos er uit?

Iers mos heeft een kleur die varieert van groen, geel tot rood of juist donkerpaars tot bruin. Het zeewier voelt kraakbeenachtig aan, maar is toch zacht.

Groen Iers mos

Is Iers mos gezond?

Iers mos bestaat voor het grootste gedeelte (55%) uit polysachariden, die het immuunsysteem versterken en kankerremmend kunnen werken. Verder bevat Iers mos wel 15 van de 18 voor de mens essentiële mineralen, waaronder calcium, zwavel, kalium, jodium, zink, ijzer, magnesium en selenium. Daarnaast bevat Iers mos ook een grote hoeveelheid van vitamine A, B, C, D, E, F en K en antioxidanten. Is dat alles? Nee, Iers mos bevat ook taurine, een stof voor het goed functioneren van het zenuwweefsel en de spieren, die vaak veganisten te weinig hebben.

Waar is Iers mos goed voor?

Iers mos is rijk aan goede voedingsstoffen die effect op het lichaam kunnen hebben. Iers mos is goed voor de volgende dingen:

  • Ondersteunt in het voorkomen en behandelen van (chronische) ziekten, onder andere: blaasontstekingen, urineweg aandoeningen, verkoudheid, spijsverteringsproblematiek, gezwollen gewrichten en nierstoornissen.
  • Reguleert de bloedsuikerspiegel en helpt spataderen voorkomen.
  • Antistollingsmiddel tegen de bof en griep virussen (influenza B.).
  • Zorgt voor snel fysiek herstel na een ziekbed door de vitaminen en mineralen.
  • Bevordert de vertering en opname van voedsel in het darmkanaal, doordat taurine vetten in het darmkanaal bindt.
  • Gaat verouderingsverschijnselen van de huid tegen. Tegenwoordig is Iers mos steeds vaker aanwezig in gezichtsverzorgingsproducten doordat vitamine verouderingsverschijnselen van de huid tegengaat en de huid voedt en verzacht, ook bij huidklachten als psoriasis, eczeem en allergieën.

Hoe eet je Iers mos?

Iers mos is een sterke emulgator en kan daardoor het beste gebruikt worden als bindmiddel in dranken en gerechten. Denk hierbij aan smoothies, shakes, soepen, gebak, gelei, pudding, jams, pannenkoekenbeslag of taart. Iers mos heeft geen overheersende, zoute smaak.

Hoe gebruik je Iers mos?

BareOrganics Ierse Zeemos Immuniteit Poeder (227 gr.)

Hoewel je sommige soorten Iers mos zelf nog moet weken en verwerken, hoef je bij de BareOrganics Ierse Zeemos Immuniteit Poeder, maar een enkele schep te gebruiken in je gerecht. Dit kan 1-3 maal per dag.

BareOrganics Ierse Zeemos Immuniteit Poeder

BareOrganics Iers mos

Een van de aanbieders van Iers mos is BareOrganics, een bedrijf dat 100% natuurlijke, USDA biologische, glutenvrije, non-GMO, veganistische en keto & paleo vriendelijke supplementen verkoopt. De BareOrganics Ierse mos ondersteunt als verdikkingsmiddel de natuurlijke immuniteit en stofwisseling, zonder een vieze smaak.

Iers mos kopen?

Benieuwd wat Iers mos voor jou kan betekenen? Bestel BareOrganics Iers Mos bij Bono, of kies voor een ander suppelement. Voro 23:59 besteld, is morgen al in huis!