Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Wat is keratine? En wat doet het voor je haar?

Wat is keratine? En wat doet het voor je haar?

Misschien heb je al eens gehoord van keratine, vooral als je zoekt naar oplossingen voor pluizig haar. Keratine speelt een belangrijke rol in de haarverzorging en verdient daarom extra aandacht. In deze blog lichten we toe wat keratine is en in welke haarproducten het voorkomt.

Wat is keratine?

Keratine is een eiwit dat van nature voorkomt in menselijk haar, huid en nagels. Het vormt een groot deel van de structuur van ons haar, tot wel 90-95%. Keratine is een essentieel onderdeel van het haar en wordt als veilig beschouwd in haarverzorgingsproducten.

Wat doet keratine?

Keratine kan helpen bij het ondersteunen van de natuurlijke structuur en uitstraling van het haar. Factoren zoals het gebruik van hitte-styling tools, blootstelling aan zonlicht en chemische behandelingen kunnen de hoeveelheid keratine in het haar verminderen, wat kan leiden tot droog, pluizig en zwak haar. Keratine behandelingen kunnen een nuttige aanvulling zijn voor de verzorging van dergelijk haar.

Keratine behandeling: hoe werkt het?

Keratine behandelingen zijn populair voor het verbeteren van de algehele conditie van het haar. Ze kunnen helpen bij het aanvullen van keratine in het haar, waardoor het haar zachter, glanzender en minder pluizig kan worden. Het is belangrijk om te weten dat de resultaten van een keratine behandeling kunnen variëren afhankelijk van het haartype en de gebruikte producten.

Is keratine geschikt voor alle haartypes?

Keratine producten kunnen worden gebruikt op diverse haartypes, inclusief beschadigd en chemisch behandeld haar. Ze kunnen bijzonder nuttig zijn voor personen met droog, pluizig of beschadigd haar.

Hoe weet ik of er keratine in mijn product zit?

Keratine is populair, wat ervoor zorgt dat namaak aanlokkelijk is. Kijk dan ook altijd op de ingrediëntenlijst op de achterkant van je product om te zien of er ‘keratine’ op staat. Pas op voor zogenoemde ‘gehydroliseerde keratine’, dit is namelijk zo sterk bewerkt dat er nauwelijks natuurlijke keratine in zit.

In welke producten zit keratine?

Een keratine behandeling kun je laten doen bij een professionele kapper, maar je kunt ook een thuis keratine behandeling uitvoeren. Het bekendste merk dat keratine producten verkoopt is CHI. CHI is een Amerikaans bedrijf dat in 1986 is opgericht door de beroemde Farouk Shami. CHI producten zijn sulfaatvrij, parabenen vrij en glutenvrij. Met behulp van deze keratine behandelingen wordt de natuurlijke proteïne weer aangevuld.

Keratine producten

Er zijn verschillende manieren om keratine behandelingen thuis uit te voeren.

Producten zoals CHI Keratin Reconstructing Shampoo en conditioner kunnen een goede start zijn. Deze producten zijn ontworpen om het haar zacht en klitvrij te maken, met toegevoegde keratine om de haarstructuur te ondersteunen.

Voor een meer directe aanpak kun je de CHI Keratin Silk Infusion Leave-in Treatment of de CHI Keratin Weightless Leave-in Conditioner proberen. Deze producten bieden een gemakkelijke manier om keratine in het haar aan te brengen en te behouden.

Tot slot, voor bescherming tegen hitte, kun je kiezen voor de CHI Keratin K-TRIX 5 hittebescherming. Deze biedt zowel keratinebehandeling als hittebescherming, waardoor het haar zacht en beheersbaar blijft. 

Ben je klaar met droog en pluizig haar? Benieuwd wat een keratine behandeling met jouw haar doet? Bekijk ons keratine assortiment van CHI en bestel wat je nodig hebt. Voor 23:59 uur besteld, is morgen in huis!