Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Wat zijn de effecten van creatine op je haar en op je lichaam?

Wat zijn de effecten van creatine op je haar en op je lichaam?

Sta je regelmatig in de sportschool? Grote kans dat de term ‘creatine’ je bekend in de oren klinkt. Want naast whey is creatine het bekendste supplement voor wie zich bezighoudt met krachttraining en fitness. Creatine zorgt namelijk niet alleen voor meer kracht bij explosieve krachtsinspanningen, het schijnt ook bij te dragen aan meer haaruitval. Zoals veel verhalen van topsporters en bodybuilders beweren. Maar komt dit wel echt door het gebruik van creatine?

Wat is creatine

Fabels over creatine

Nu je weet wat creatine is, wil je natuurlijk weten: behoud ik mijn volle bos krullen wanneer ik (extra) creatine gebruik? Daar lees je zo meer over. Er zijn namelijk nog meer fabels over creatine, zoals:

 • Creatine zorgt voor spiermassa zonder dat je hiervoor naar de sportschool hoeft te gaan.
  Creatine verhoogt de fysieke prestaties in opeenvolgende reeksen korte, hoogintensieve oefeningen. Het stimuleert bij deze inspanningen de spiergroei/ spiermassa. Dus dat je niet naar de sportschool hoeft te gaan is een fabel!
 • Door creatine loop je die hardloopwedstrijd nóg sneller.
 • Ook dit is een fabel. Creatine helpt de spieren met meer ‘fast-twitch’ vezels, spiervezels die gebruikt worden bij krachttraining.

Zorgt creatine voor haaruitval?

Het goede nieuws: het is nooit feitelijk bewezen dat creatine ‘direct’ leidt tot haarverlies. Met de nadruk op ‘direct’. Want door het gebruik van creatine neemt de aanwezigheid van DHT (dihydrotestosteron) in je lichaam toe. En als een direct familielid (vader, opa, oma) last heeft van haaruitval, dan is de kans groter dan gemiddeld dat jij de dans ook niet ontspringt. Erfelijkheid is dan ook de meest voorkomende oorzaak van haaruitval.

Wat gelijk staat aan: erfelijke gevoeligheid voor het hormoon DHT. En dan is 1 + 1, natuurlijk 2.

  Er is dus geen wetenschappelijk bewijs dat creatine als supplement zorgt voor meer haaruitval.

  Vrouw aan het sporten met creatine

  Creatine supplement kopen?

  OstroVit Creatine Monohydraat

  OstroVit creatine supplement

  OstroVit Creatine Monohydraat is een premium supplement, ontworpen voor sporters en fitnessliefhebbers. Dit supplement helpt bij het verbeteren van de prestaties bij explosieve krachtsinspanningen en stimuleert spiergroei/(vetvrije)spiermassa in deze context. OstroVit Creatine Monohydraat, bestaande uit pure creatine monohydraat, wordt snel en effectief opgenomen in het lichaam. Het is bijzonder geschikt voor diegenen die hun fysieke prestaties willen verhogen in opeenvolgende reeksen van korte, hoogintensieve oefeningen. OstroVit Creatine Monohydraat is verkrijgbaar in een verpakking van 300 en 500 gram.