15% korting op melatonineShoppen

Dihydrotestosteron, Haaruitval, Haarverlies, Nanoxidil, Vrouwen

Welke lotion tegen haaruitval past bij jou?

Justin Regterschot

Justin Regterschot

Welke lotion tegen haaruitval past bij jou?

Er zijn veel verschillende lotions tegen haaruitval maar hebben niet allemaal dezelfde werking. Om zeker te zijn welke lotion tegen haaruitval het beste bij jouw situatie past, is het belangrijk om de oorzaak van jouw haaruitval vast te stellen. Haaruitval kan ontstaan door erfelijke factoren, door stress, door het gebruik van medicijnen maar ook door een tekort aan voedingsstoffen of vitamines. Wij raden daarom aan om altijd een huisarts of dermatoloog te raadplegen om de oorzaak van de haaruitval vast te stellen. Op deze manier kun je de haaruitval vervolgens gericht behandelen.

Wat is de oorzaak van haaruitval?

[1] Haaruitval door stress (Telogeen Effluvium)

Ernstige stress en chronische stress kunnen haaruitval veroorzaken. Stress zorgt ervoor dat de adrenaline in het lichaam wordt verhoogt en daardoor kan de haaruitval verergeren. Normaal gesproken wordt de adrenaline afgebroken in het lichaam door de lymfeklieren. Wanneer er sprake is van ernstige- of chronische stress wordt de adrenaline niet genoeg afgebroken. Wanneer adrenaline in aanraking komt met de talgklieren in de hoofdhuid, wordt er melkzuur geproduceerd. Melkzuur is slecht voor de haargroei en zorgt ervoor dat de lymfestroom geblokkeerd wordt. Hierdoor zal het haar minder sterk groeien en sneller beschadigen.

Spectral.F7 tegen stress

Spectral.F7 lotion tegen haaruitval veroorzaakt door stress

De Spectral.F7 is speciaal ontwikkeld tegen haaruitval wat veroorzaakt wordt door stress. De lotion bevat het ingrediënt Astressin-B. Dit is een peptide die de stresshormonen reduceert in de hoofdhuid. Spectral.F7 bevordert de dikte en sterkte van het haar en werkt daarnaast ook als een booster van de effectiviteit van andere lotions. Dit houdt in dat andere lotions, zoals de Spectral.DNC-N, nog effectiever zullen zijn bij het gebruik van de Spectral.F7.

Kenmerken Spectral.F7:

 • Speciaal ontwikkelt tegen haaruitval door stress.
 • Een booster voor de effectiviteit van andere lotions.
 • Stimuleert de productie van keratine waardoor de dikte van het haar toeneemt.

Geschikt voor:

 • Mannen en vrouwen die haaruitval ervaren door stress.
 • Mannen en vrouwen die hun huidige behandeling tegen haaruitval willen versterken.

[2] Haaruitval door erfelijke factoren (Alopecia Androgenetica)

Het meest voorkomende type haaruitval is de erfelijke vorm genaamd Alopecia Androgenetica. Erfelijke haaruitval wordt veroorzaakt door het hormoon dihydrotestosteron (DHT). DHT komt bij zowel mannen als vrouwen voor en wordt gevormd uit het mannelijke hormoon testosteron door middel van het 5-alpha-reductase enzym. Om erfelijke haaruitval tegen te gaan is het belangrijk om de haarzakjes te beschermen tegen DHT en om de doorbloeding in de hoofdhuid zo goed mogelijk te houden.

SpectralDNC -N met 5% Nanoxidil

Spectral DNC -N lotion tegen haaruitval met Nanoxidil

De Spectral.DNC-N bevat 5% Nanoxidil en is ontwikkeld om de beperkingen van andere haargroei stimulerende lotions weg te nemen en de effectiviteit te overtreffen. Nanoxidil is verantwoordelijk voor de opening van de ionkanalen binnen de cellen in de haarfollikels. Doordat Nanoxidil een lager moleculair gewicht heeft dan andere haargroeimiddelen, wordt de lotion nog beter in de hoofdhuid opgenomen. De ingrediënten in de Spectral DNC -N onderdrukken de DHT waardoor de haarfollikels niet verschrompelen en de haargroei gestimuleerd wordt. Daarnaast bevat de Spectral DNC -N nog een aantal andere belangrijke ingrediënten zoals Adenosine, Aminexil en Procyanidin B2 om de cellen van de haarfolikkels in de groei en rust fase te stimuleren.

Kenmerken Spectral.DNC-N:

 • Onderdrukt dihydrotestosteron en gaat erfelijke haaruitval tegen.
 • Bevat 5% Nanoxidil.
 • Bevat naast Nanoxidil ook andere effectieve ingrediënten zoals Aminexil en Adenosine.

Geschikt voor:

 • Mannen en vrouwen met erfelijke haaruitval.
 • Preventieve behandeling van haaruitval.
 • Behandeling van een terugtrekkende haarlijn.
 • Mannen en vrouwen die bijwerkingen van andere haargroei lotions ervaren.

[3] Haaruitval bij vrouwen

Haaruitval is niet alleen een mannen probleem maar komt ook voor bij vrouwen. Ongeveer de helft van de vrouwen krijgt ooit te maken met haaruitval. Haaruitval bij vrouwen kan verschillende oorzaken hebben. Een verandering in de hormoonhuishouding, stress en Alopecia Androgenetica zijn de meest voorkomende oorzaken van haaruitval bij vrouwen.

Spectral.CSF voor vrouwen

Spectral CSF lotion tegen haaruitval voor vrouwen

Voor haaruitval bij vrouwen hebben wij de Spectral.CSF en verschillende andere lotions. De Spectral.CSF lotion tegen haaruitval is speciaal ontwikkeld voor vrouwen en bevat daarom ook speciale ingrediënten die volgens klinische studies effectief zijn bij het tegengaan van vrouwelijk haarverlies. Door de lichte textuur kunnen ook vrouwen met lang haar deze lotion tegen haaruitval gemakkelijk aanbrengen. De lotion bevat onder andere Adonesine. Naast het stimuleren van de haargroei zorgt de lotion ook voor een gezondere hoofdhuid en haarfollikel.

Kenmerken Spectral.CSF:

 • Bevat speciale ingrediënten die effectief zijn bij vrouwelijk haarverlies.
 • Stimuleert een gezonde haargroei en hoofdhuid.

Geschikt voor:

 • Vrouwen met haaruitval.
 • Preventieve behandeling van haarverlies bij vrouwen.

[4] Niet-erfelijke haaruitval

Voor haaruitval dat niet veroorzaakt wordt door erfelijke factoren hebben wij de Spectral.RS in ons assortiment. De Spectral.RS lotion werkt tegen diffuse haaruitval, volumevermindering, haaruitval door stress, haaruitval door vitaminen- en mineralentekort, haaruitval door wisselingen in de hormoonspiegel en haaruitval dat veroorzaakt wordt door het gebruik van bepaalde medicijnen.

Spectral.RS tegen dun haar

Spectral.RS lotion voor niet erfelijke haaruitval

De Spectral.RS gaat deze oorzaken van haaruitval tegen door de verharding van collageen rondom de haarwortel tegen te gaan zodat de haren niet vroegtijdig uitvallen. Hierdoor duurt de groeifase van het haar langer en zal de volume van het haar toenemen.

Kenmerken van de Spectral.RS:

 • Effectief tegen bijna alle oorzaken van haaruitval.
 • Gaat vroegtijdig haaruitval tegen.
 • Zorgt dat het haar dikker wordt.
 • Gemakkelijk aan te brengen en droogt snel.

Geschikt voor:

 • Mannen en vrouwen die last hebben van haaruitval wat niet erfelijk is.
 • Mannen en vrouwen die de volume van hun haar een boost willen geven.
 • Vrouwen met haaruitval wat veroorzaakt wordt door verandering in de hormoonhuishouding (Na zwangerschap, tijdens menopauze).
 • Mannen en vrouwen die haaruitval ervaren door het gebruik van bepaalde medicijnen.