Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Dihydrotestosteron, Haaruitval, Haarverlies, Nanoxidil, Vrouwen

Welke lotion tegen haaruitval past bij jou?

Welke lotion tegen haaruitval past bij jou?

Er zijn veel verschillende lotions tegen haaruitval, elk met hun unieke samenstelling. Om te bepalen welke lotion het beste bij jouw situatie past, is het belangrijk om de oorzaak van jouw haaruitval te onderzoeken. Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben, zoals erfelijke factoren, stress, het gebruik van medicijnen, of een tekort aan voedingsstoffen of vitamines. Wij raden aan om altijd een huisarts of dermatoloog te raadplegen om de oorzaak van de haaruitval vast te stellen.

Wat is de oorzaak van haaruitval?

Wat is de oorzaak van haaruitval?

[1] Haaruitval door stress (Telogeen Effluvium)

Ernstige stress en chronische stress kunnen haaruitval veroorzaken. Stress zorgt ervoor dat de adrenaline in het lichaam wordt verhoogt en daardoor kan de haaruitval verergeren. Normaal gesproken wordt de adrenaline afgebroken in het lichaam door de lymfeklieren. Wanneer er sprake is van ernstige- of chronische stress wordt de adrenaline niet genoeg afgebroken. Wanneer adrenaline in aanraking komt met de talgklieren in de hoofdhuid, wordt er melkzuur geproduceerd. Melkzuur is slecht voor de haargroei en zorgt ervoor dat de lymfestroom geblokkeerd wordt. Hierdoor zal het haar minder sterk groeien en sneller beschadigen.

Spectral.F7 

Spectral.F7 lotion tegen haaruitval veroorzaakt door stress

Spectral.F7 bevat het ingrediënt Astressin-B, een peptide, naast andere componenten. Het is ontworpen met het oog op gebruikers die hun haarverzorgingsroutine willen aanvullen.

[2] Haaruitval door erfelijke factoren (Alopecia Androgenetica)

Het meest voorkomende type haaruitval is de erfelijke vorm genaamd Alopecia Androgenetica. Erfelijke haaruitval wordt veroorzaakt door het hormoon dihydrotestosteron (DHT). DHT komt bij zowel mannen als vrouwen voor en wordt gevormd uit het mannelijke hormoon testosteron door middel van het 5-alpha-reductase enzym. Om erfelijke haaruitval tegen te gaan is het belangrijk om de haarzakjes te beschermen tegen DHT en om de doorbloeding in de hoofdhuid zo goed mogelijk te houden.

SpectralDNC -N met 5% Nanoxidil

Spectral DNC -N lotion tegen haaruitval met Nanoxidil

Voor erfelijke haaruitval, zoals Alopecia Androgenetica, biedt het product Spectral.DNC-N een formulering met Nanoxidil. Dit product bevat daarnaast ingrediënten zoals Adenosine, Aminexil en Procyanidin B2.

[3] Haaruitval bij vrouwen

Haaruitval is niet alleen een mannen probleem maar komt ook voor bij vrouwen. Ongeveer de helft van de vrouwen krijgt ooit te maken met haaruitval. Haaruitval bij vrouwen kan verschillende oorzaken hebben. Een verandering in de hormoonhuishouding, stress en Alopecia Androgenetica zijn de meest voorkomende oorzaken van haaruitval bij vrouwen.

Spectral.CSF voor vrouwen

Spectral CSF lotion tegen haaruitval voor vrouwen

Speciaal voor vrouwen is er Spectral.CSF lotion, ontwikkeld met specifieke ingrediënten en een lichte textuur voor gemakkelijke toepassing. Het bevat onder andere Adonesine en is bedoeld voor algemeen gebruik bij haarverzorging.

[4] Niet-erfelijke haaruitval

Spectral.RS lotion voor niet erfelijke haaruitval

Voor haaruitval die niet erfelijk is, zoals door stress of hormonale veranderingen, is er Spectral.RS lotion. Dit product is gericht op een brede reeks oorzaken van haaruitval en heeft een samenstelling die geschikt is voor zowel mannen als vrouwen.