Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Word je sneller kaal door het dragen van een pet?

NinaRosa Juffermans

Word je sneller kaal door het dragen van een pet?

Ben jij de trotse bezitter van tientallen petten, mutsen of andere hoofddeksels? Misschien vraag jij je dan wel eens af of dit ervoor zorgt dat je haar (sneller) uitvalt of dat je hier kale plekken van krijgt. Geen gekke vraag. Zowel bij mannen als vrouwen spookt deze gedachte regelmatig door hun hoofd. Wij zochten het voor je uit.

Haaruitval: Een bekend probleem

Last van haaruitval? Je bent niet de enige. In Nederland krijgt ongeveer 70% van de mannen op een dag te maken met erfelijke haaruitval. Grote kans dat een van je vrienden, buren of familieleden ook soms zorgen heeft over zijn haar. De leeftijd waarop je merkt dat je haar wat dunner wordt en je haargrens zich wat terugtrekt, ligt meestal tussen de 20 en 40 jaar. De snelheid waarmee de erfelijke haaruitval doorzet is lastig te bepalen en per persoon verschillend.
Haaruitval wordt met name veroorzaakt als gevolg van gevoeligheid voor het hormoon (DHT). Iedereen heeft DHT, maar bij mensen met erfelijke haaruitval zijn de haarzakjes hier extreem gevoelig voor. DHT hecht zich namelijk aan de androgeenreceptoren van de cellen. Dit zorgt ervoor dat het functioneren van je haarzakjes wordt verstoord. Wel of geen pet dragen verandert daar helaas niets aan.

Sneller kaal door het dragen van een pet?

Het antwoord is simpel: Nee. No. Nope. Geen enkel hoofddeksel zorgt ervoor dat je haar sneller uitvalt. Van motorhelm tot muts niet. Maar… je haar staat ook niet te springen wanneer jij dagelijks je hoofd bedekt met een pet of muts. Wanneer is het beter om je haar in model te brengen in plaats van te bedekken?

 • Tijdens warme zomerdagen
 • In de sportschool
 • Elke andere activiteit waarbij je zweet

Waarom? Omdat je hoofdhuid begint te zweten en daardoor geïrriteerd raakt. Dit is niet bepaald bevorderlijk voor je kapsel. Het dagelijks dragen van een pet is geen aanrader. Maar we raden je het ook niet helemaal af. Afwisseling is hier het sleutelwoord!

Word je sneller kaal van een pet?

Producten tegen haaruitval

Kale plekken bedekken met een pet? Is een oplossing. Maar je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor een lotion of een supplement. Dit zijn drie opties om haaruitval effectief te bestrijden.

Linn Pharma Minoxidil 5%

Linn Pharma Minoxidil lotionHierbij kun je kiezen tussen een lotion met Nanoxidil of Minoxidil. Koop deze lotion in onze webshop.

  FOLIGAIN capsules

  FOLIGAIN Haargroei capsulesOm een gezonde haargroei te ondersteunen is het belangrijk dat de juiste (en de juiste hoeveelheid) vitaminen, mineralen en plantenextracten beschikbaar zijn om door de haarzakjes opgenomen te worden. De Foligain Capsules zijn bedoeld om je dieet aan te vullen met essentiële vitaminen en mineralen die gunstig kunnen zijn voor je algemene gezondheid.

   DS Laboratories Spectral DNC-N met Nanoxidil 5%

   Het laatste product is Revita shampoo tegen haaruitvalDS Laboratories Spectral DNC-N met Nanoxidil 5%. Deze shampoo kun je gebruiken zoals je gewend bent met je 'normale' shampoo. Goede shampoos die je haargroei ondersteunen zijn o.a. de Revita Shampoo, Regenepure DR en Foligain Shampoo voor Mannen of voor Vrouwen.

   Tot slot

   Bezit je over een prachtige, volle bos haar? Zorg hier dan goed voor door je haar niet te vaak te wassen, de juiste te producten te gebruiken en je haar niet te vaak te bedekken. Dan heb jij er in ieder geval alles aan gedaan om haaruitval tegen te gaan. Nu maar hopen dat je ook de juiste genen hebt geërfd.