Nieuw: OASE Hair Thickening Shampoo & ConditionerShop nu

Producten

Borium

Borium is een sporenelement dat van nature in veel voedingsmiddelen aanwezig is en als voedingssupplement verkrijgbaar is. Dit element is een groot onderdeel van plantencelwanden en is nodig voor de groei, bestuiving en zaadvorming van planten.

Waar komt Borium vandaan? 

Het element Borium is het meest te vinden in grond van droge gebieden op de wereld, dit zijn delen van landen als Amerika, Turkije, Argentinië, Chili, Rusland, China en Peru. Deze landen hebben namelijk veel hogere borium concentraties. In landen waar het veel regent wordt veel minder borium gevonden in de bodem. 

Waar kan je Borium voor gebruiken? 

Borium wordt vaak gebruikt als versterker van de lichamelijke stofwisseling met mineralen zoals calcium, magnesium en fosfor. Het staat voornamelijk bekend dat het de sterkte en structuur van de botten ondersteunt. Maar kan ook ingezet worden bij het voorkomen van menstruatiekrampen en in de vorm van boriumzuur zelfs vaginale schimmelinfecties voorkomen. Het wordt ook vaak gebruikt voor atletische prestaties, artrose en osteoporose.

Voordelen van Borium op een rijtje: 

  • Het versterkt de lichamelijke stofwisseling
  • Ondersteunt de sterkte en structuur van de botten
  • Voorkomt menstruatiekrampen
  • Kan zelfs vaginale schimmelinfecties voorkomen
  • Biedt de perfecte ondersteuning bij atletische prestaties

Waar in het lichaam hoopt Borium zich op?

Wanneer je lichaam borium binnenkrijgt wordt dit in het maagdarmkanaal omgezet in boriumzuur. Het lichaam absorbeert ongeveer 85%-90% van het ingenomen borium. Borium is in hoge niveaus te vinden in botten, nagels en haar, maar kan ook teruggevonden worden in andere lichaamsweefsels. Boriumzuur is de belangrijkste vorm van borium in bloed, urine en andere lichaamsvloeistoffen.

Bronnen van Borium

Borium is te vinden in plantaardig voedsel, denk hierbij aan fruit, knollen en peulvruchten. De hoeveelheid borium in plantaardig voedsel hangt enigszins af van het boorgehalte van de grond en het water waar ze werden gekweekt. Maar ook in producten die sporen van platen bevatten is borium te vinden. Mensen nemen veel specifieke bronnen van borium, zoals koffie, melk, appels, gedroogde en gekookte bonen en aardappelen tot zich. 

Per leeftijd verschilt het hoeveel borium je lichaam precies opneemt. Peuters nemen 38% op uit fruit en vruchtensappen die ze innemen, 19% halen zij uit melk en kaas. Voor volwassenen zijn melk- en kaasproducten goed voor 18% - 20% van de inname van borium, terwijl met name oploskoffie, de grootste voedingsbron van borium voor volwassenen is.

Borium komt ook in de vorm van supplementen, zoals NOW Foods Borium (3mg). NOW Foods Borium werkt samen met calcium en magnesium om de stofwisseling van calcium, magnesium en fosfor zoveel mogelijk te beïnvloeden en bevorderen.


Borium supplementen kopen bij Bono.nl? 

Wil jij vitaler door het leven met een borium supplement, dan adviseren we Now Foods Borium. Naast NOW Foods Borium (3mg) bieden wij bij Bono Beauty & Health een groot assortiment aan voedingssupplementen. Zo heb jij je benodigde vitamines, mineralen en voedingsstoffen altijd tot je beschikking. Voor 23:59 besteld, is morgen in huis!