Nieuw: OASE Hair Thickening Shampoo & ConditionerShop nu

Producten

Co-enzym Q10

Co-enzym Q10 (CoQ10) is een antioxidant die je lichaam van nature aanmaakt. Je cellen gebruiken CoQ10 voor de groei en onderhoud van het lichaam. 

Wat is COQ10?

Hoewel CoQ10 beschikbaar is als supplement, is het een voedingsstof die van nature in je lichaam wordt aangemaakt. Het is een krachtige antioxidant, die je hersenen hersenen, hart en spieren beschermt. CoQ10 zit in vrijwel alle cellen in het lichaam en is betrokken bij de energieproductie en maakt biochemische reacties mogelijk. Daarbij heeft COQ10 ontstekingsremmende eigenschappen die bekende aandoeningen bij het hart tegengaan.

Wanneer heb je extra inname van CoQ10 nodig?

De niveaus van CoQ10 in uw lichaam nemen af ​​naarmate u ouder wordt. CoQ10-spiegels bleken ook lager te zijn bij mensen met bepaalde aandoeningen, zoals hartaandoeningen, en bij degenen die cholesterolverlagende medicijnen gebruiken die statines worden genoemd. 

CoQ10 komt voor in vlees, vis en noten. De hoeveelheid CoQ10 die in deze voedingsbronnen wordt aangetroffen, is echter niet voldoende om de CoQ10-spiegels in uw lichaam aanzienlijk te verhogen. CoQ10-voedingssupplementen zijn verkrijgbaar als capsules, kauwtabletten, vloeibare siropen, waardoor het nog makkelijk is deze in te nemen. 

Onderzoek

Onderzoek heeft aangetoond dat het gebruik van CoQ10-supplementen vele positieve effecten heeft op specifieke aandoeningen, zoals congestief hartfalen en het voorkomen van migraine. 

1. Hart conditie

Van CoQ10 is aangetoond dat het de symptomen van congestief hartfalen verbetert. Hoewel de bevindingen gemengd zijn, kan CoQ10 helpen de bloeddruk te verlagen. Sommige onderzoeken suggereren ook dat CoQ10, in combinatie met andere voedingsstoffen, kan helpen bij het herstel bij mensen die bypass- en hartklepoperaties hebben ondergaan.

2. Suikerziekte

Hoewel er meer studies nodig zijn, suggereert enig onderzoek dat CoQ10 kan helpen bij het verlagen van het lage-dichtheid-lipoproteïne (LDL)-cholesterol en het totale cholesterolgehalte bij mensen met diabetes, waardoor hun risico op hartaandoeningen wordt verlaagd.

3. Statine-geïnduceerde myopathie 

ghSommige onderzoeken suggereren dat CoQ10 de spierzwakte en pijn kan helpen verlichten die soms gepaard gaan met het nemen van statines.

4. Migraine

Sommige onderzoeken suggereren dat CoQ10 de frequentie van deze hoofdpijn zou kunnen verminderen. Onderzoek heeft aangetoond dat de ontstekingsremmende eigenschappen van CoQ10-supplementen mogelijk de frequentie, ernst en duur van migraine kunnen verminderen. Een afzonderlijke studie waarin CoQ10 werd gecombineerd met magnesium en riboflavine, liet ook veelbelovende resultaten zien bij het verminderen van migraine pijn en -impact. U moet wel contact opnemen met uw arts, voordat u CoQ10 gaat gebruiken om migraine te behandelen. 

5. Fysieke prestatie

Omdat CoQ10 betrokken is bij de productie van energie, wordt aangenomen dat dit supplement je fysieke prestaties kan verbeteren.

  De beste CoQ10 supplementen

  1. CoQ10 100mg met Meidoornbes van NOW Foods, bevat meidoorn. Meidoorn is een plant met een helende werking. Het heeft namelijk een sterk regulerende werking op de hartspier, de bloeddruk en de bloedsuikerspiegel.

  Het versterkt de hartslag en verwijdt de bloedvaten, waardoor de bloedcirculatie gestimuleerd wordt. In combinatie met CoQ10, die de productie van cellulaire energie in het lichaam bevordert, maakt dit supplement de maximale bescherming en versterking van het lichaam mogelijk.

  2. NOW Foods Vloeibare CoQ10 (118 ml.) Altijd al moeite gehad met het binnenkrijgen van de juiste antioxidanten, voedingsstoffen en mineralen? Daar is geen sprake meer van met NOW Food's Vloeibare CoQ10. Deze kan je namelijk verwerken in je favoriete dranken of kan in je innemen net voor of na een heerlijke maaltijd. Zo is het binnenkrijgen van antioxidanten nooit meer hetzelfde. 

  3. NOW Foods CoQ10 600mg is net als vele andere producten van dit merk, een supplement van farmaceutische kwaliteit, die samen met vitamine E werkt als een krachtige opruimer van vrije radicalen in celmembranen en in bloedvaten. Hierdoor worden er met hoge concentraties van CoQ10 verschillende hartaandoeningen en lichamelijke kwaaltjes voorkomen en genezen. 

  Veiligheid en bijwerkingen

  CoQ10-supplementen zijn veilig en veroorzaken weinig bijwerkingen als ze volgens de instructies worden ingenomen. 

  Co-Enzym Q10 kopen bij Bono.nl?

  Wil je de productie van het natuurlijke CoQ10 een handje helpen? Bono.nl heeft een ruim en breed assortiment dat bestaat uit diverse voedingssupplementen, vitamines en mineralen van topmerken! Voor 23:59 besteld, is morgen in huis!