Nieuw: OASE Hair Thickening Shampoo & ConditionerShop nu

Producten

Niets gevonden!

Wij vonden geen artikelen voor jouw zoekopdracht.

Multivitaminen

Een multivitamine is een voedingssupplement waarin alle essentiële voedingsstoffen zijn verwerkt, namelijk vitaminen, mineralen en spoorelementen. Daarnaast zijn er bij enkele multivitamines nog kruiden, enzymen, aminozuren en/of andere waardevolle voedingsstoffen toegevoegd. Er bestaan laaggedoseerde en hooggedoseerde multivitamines in verschillende vormen. Daarnaast zijn er ook speciale formules voor mannen, vrouwen, zoals de SugarBear Women’s Multi, senioren, tieners, kinderen zoals de kids multivitamine van Yummygums, veganisten en vegetariërs.

Wat zit er in multivitamine?

In de basis van multivitamine zit over het algemeen alle dertien vitamines en een selectie van de belangrijkste mineralen.

Vitamines:

 • Vitamine A: behoort tot de vetoplosbare vitamines. Vitamine A speelt een rol in het gezond houden van het gezichtsvermogen en de huid.

 • Vitamine B1 (thiamine): draagt bij aan de energievoorziening van het lichaam en draagt bij aan een goede werking van de hartspier en het zenuwstelsel.

 • Vitamine B2 (riboflavine): bevordert de energiestofwisseling en is belangrijk voor een gezond zenuwstelsel, huid en slijmvliezen. Daarnaast helpt het de cellen in je lichaam beschermen tegen oxidatieve schade en zorgt voor het behoud van een goed ijzergehalte in je bloed.

 • Vitamine B3 (niacine): ondersteunt het energieniveau en draagt bij aan een gezond zenuwstelsel. Vitamine B3 is daarnaast goed voor je geheugen en helpt bij vermoeidheid.

 • Vitamine B5 (panthotheenzuur): is belangrijk voor de normale energiehuishouding en helpt het bij vermoeidheid en moeheid. Ook kan het een positieve bijdrage leveren tijdens spanning en stressvolle situaties.

 • Vitamine B6: is onder andere goed voor de aanmaak van rode bloedcellen, de eiwitproductie en cysteïne aanmaak. Daarnaast bevordert Vitamine B6 de energievoorziening van het lichaam en reguleert de hormonale activiteit.

 • Vitamine B8 (biotine): bevordert de energiestofwisseling en is van belang voor een goed werkend zenuwstelsel. Ook is het goed voor je prestatie- en leervermogen. 

 • Vitamine B11 (foliumzuur): zorgt voor normaal functioneren van het immuunsysteem en helpt bij de vorming van rode en witte bloedcellen. Daarnaast draagt het bij aan weefselgroei tijdens de zwangerschap, geestelijke veerkracht en helpt bij vermoeidheid.

 • Vitamine B12: voorkomt pernicieuze anemie (een vorm van bloedarmoede) en zorgt voor een goede weerstand. Ook helpt het vermoeidheid te verminderen en draagt het bij aan de vorming van rode bloedcellen. 

 • Vitamine C: is een belangrijke antioxidant en beschermt je lichaam tegen vrije radicalen. Dit zijn agressieve stoffen die weefsels en cellen kunnen beschadigen. Vitamine C draagt bij aan een goede weerstand en ondersteunt het immuunsysteem.

 • Vitamine D: staat bekend als de zonnevitamine. De zon is dan ook de belangrijkste bron van vitamine D. Het lichaam maakt onder invloed van zonlicht zelf vitamine D aan in de huid. 

 • Vitamine E: is net zoals vitamine C een antioxidant. Vitamine E helpt je cellen onder ander beschermen tegen oxidatieve schade door UV-straling en luchtvervuiling. 

 • Vitamine K: helpt je lichaam bij bloedstolling en ondersteunt de botten. Tijdens de zwangerschap en bij borstvoeding geeft een moeder veel stoffen door aan de baby. Echter, kan vitamine K niet doorgegeven worden en pasgeboren baby’s dienen tot vier maanden oud aanvullend vitamine K te krijgen. 

Mineralen:

 • Calcium: is de bekendste mineraal en heeft veel verschillende rollen. Zo ondersteunt het onder andere de tanden en botten. Ook zorgt het voor een normale spierwerking en draagt het bij aan een normale prikkeloverdracht in je zenuwen. 

 • Chloride (chloor): vind je vooral in keukenzout. Het is nodig voor een goed evenwicht in de vochtbalans van je lichaam. Daarnaast komt chloride ook voor in maagzuur, in de vorm van zoutzuur in je maag.

 • Fosfor (fosfaat): is een essentieel mineraal. Fosfor is goed voor het skelet, ondersteunt het energieniveau en is nodig voor het behoud van een sterk gebit. 

 • Kalium: is een mineraal die in het lichaam nauw samenwerkt met chloride en natrium. 

 • Magnesium: is een mineraal dat de spieren, botten en hersenfunctie ondersteunt. 

 • Natrium: is onder andere nodig voor een goed evenwicht in de vochthuishouding van het lichaam, voor het samentrekken van de spieren en voor de zenuwprikkelgeleiding. 

Hoe gebruik je multivitamine?

Eet of slik multivitamine bij voorkeur tijdens de maaltijd. Veel vitamines worden dan beter opgenomen. Ook ijzer wordt makkelijker opgenomen wanneer je gelijktijdig iets eet met vitamine C erin.

Bekijk voor de dosis de aanwijzingen op de verpakking of in de gebruiksaanwijzing. 

Kan je multivitamine slikken tijdens zwangerschap of als je zwanger wil worden?

De meeste multivitaminen kan je in de aanbevolen dosering gebruiken tijdens zwangerschap. Controleer dit in de bijsluiter van het product, want elke multivitamine heeft een andere samenstelling. 

Let op: in grote hoeveelheden kunnen de vitamines A en D schadelijk zijn voor de ongeboren baby. Let hier op als je verschillende vitamines tegelijk gebruikt. Neem bij twijfel contact op met een arts of apotheker.

Hoge kwaliteit multivitamine?

NOW Foods Special Two Multi


NOW Foods Special Two Multi (240 capsules)

NOW Foods Special Two Multi bestaat uit groene superfoods en kruidenextracten. Het bevat onder andere organische spirulina, chlorella, alfalfa sap concentraat, groene thee extract, organische rozenbottel poeder, luteïne, lycopeen, bromelaïne, papaïne, en nog veel meer.

SugarBear Women’s Multi

SugarBear Women's Multi op bono.nl

SugarBear Women’s Multi zijn heerlijke zachte gummies. Ze bevatten alle vitaminen die essentieel zijn voor de gezondheid van de vrouw. Veel vrouwen hebben een tekort aan bepaalde voedingsstoffen, maar dat is met de SugarBear Women’s Multi verleden tijd. Het supplement bevat daarnaast een vegan ‘’Collagen Booster Blend’’ ter stimulatie van een mooie huid en een gezonde haargroei. De gummies zijn gemaakt van echte bessen, kokosolie en een scheutje suiker.

Goli Nutrition Multi Bites 

Goli Nutrition Multi Bites (30 stuks)

Genieten van een gezonde chocolade bite, terwijl je een boost aan vitamines binnenkrijgt? Een Golit Nutrition Multi Bite bevat meer dan 10 vitamines die jouw dagelijkse gezondheid gegarandeerd bevordert. De bites bevorderen de gezondheid van je botten en spieren en dragen bij aan een gezond immuunsysteem door middel van antioxidanten. Neem één Multi Bite per dag, zodat ook jij kan genieten van de heerlijke smaak en de boost van vitamines die je aan je lichaam geeft. Elke bite bevat slechts 25 calorieën. 

Yummygums Multi Plus Gummies

Yummygums Multi Plus Gummies (60 stuks)

De Yummygums Multi Plus is een zeer effectieve multivitamine met kersen- en frambozensmaak. Het is de perfecte toevoeging aan je dagelijkse inname van vitamines en mineralen. De Multi Plus Gummies zijn geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar oud en bevatten maar liefst 13 vitamines om jouw dagelijkse gezondheid weer op peil te brengen.

Multivitamine kopen bij Bono.nl?

Kan jouw weerstand wel een boost gebruiken? Neem dan multivitaminen en breng jouw gezondheid weer op peil. Bekijk ons Multivitaminen assortiment en kies je favorieten. Voor 23:59 besteld, is morgen in huis.