Nieuw: OASE Hair Thickening Shampoo & ConditionerShop nu

Producten

Vitamine A

Vitamine A biedt ondersteuning aan de weerstand. Retinol is een belangrijke vorm van vitamine A en levert een grote bijdrage aan de kwaliteit van de huid. Ben je benieuwd naar andere positieve effecten van vitamine A? Lees dan snel verder. 

Wat is vitamine A?

Vitamine A, ook bekend als retinol, is in vet oplosbare vitamine. Deze vitamine is te vinden in dierlijke producten, met name in leverproducten. Het lichaam kan enkele vitamines opslaan in de lever. Het lichaam kan ook zelf vitamine A produceren. Carotenoïden, is een natuurlijke kleurstof die voorkomt in wortels en bananen. Deze soort vitamine A worden ook wel provitamine genoemd.

Waar zit vitamine A in?

Vitamine A bevindt zich in dierlijke producten, zoals vlees-, vis- en zuivelproducten. Ook zit vitamine A als toevoeging in margarine, halvarine en bak- & braadproducten. Vitamine A bevindt zich in grote hoeveelheden in lever. Een stuk runderlever van 100 gram bevat meer dan 27.000 mg vitamine A, leverworst 800 tot 900 mg en een boterham met leverpaté ongeveer 1.000 tot 1.200 mg per boterham. 

Wat is de werking van vitamine A?

 • Draagt bij aan het goed functioneren van het netvlies en het hoornvlies van het oog.
 • Ondersteunt de huid en slijmvliezen.
 • Stimuleert de botontwikkeling bij kinderen.
 • Ondersteunt het afweersysteem tegen ziekteverwekkers.
 • Levert een bijdrage aan de voortplanting en de ontwikkeling van een ongeboren baby.
 • Draagt bij aan de instandhouding van een gezonde huid, haar en nagels.
 • Bestrijdt vroegtijdige huidveroudering. 
 • Ondersteunt het ijzergehalte in het bloed.
 • Helpt bij het behoud van normale slijmvliezen.

Wat is retinol? 

Retinol is een vorm van vitamine A met een unieke werking op de huid. Vitamine A heeft een antioxidante werking die je huid beschermt tegen agressieve stoffen, deze worden ook wel vrije radicalen genoemd. Vrije radicalen kunnen vroegtijdige huidveroudering in de hand werken. Doordat retinol hiertegen beschermt, kan het de huidveroudering bestrijden. Huidspecialisten gebruiken retinol onder andere om huidvernieuwing te stimuleren en pigmentvlekken en fijne lijntjes te vervagen. Daarnaast is vitamine A effectief tegen het bestrijden van acne, puistjes en eczeem. 

Hoeveel vitamine A heb je dagelijks nodig?

De Referentie Inname (RI) van vitamine A is afhankelijk van de leeftijd en het geslacht. Ben je zwanger of geef je momenteel borstvoeding? Dan heeft je lichaam behoefte aan meer vitamine A. Echter niet te veel, want een te veel vitamine A verhoogt de kans op geboorteafwijkingen bij je baby. Hierom wordt het aangeraden om leverproducten te vermijden tijdens de zwangerschap.

Leeftijd

RI vitamine A in mcg

Kinderen

 

6-11 maanden

300 mcg

1-2 jaar

300 mcg

2-5 jaar

350 mcg

6-9 jaar

400 mcg

Mannen

 

9-13 jaar

600 mcg

14 jaar en ouder 

900 mcg

Vrouwen

 

9-13 jaar

600 mcg

14 jaar en ouder

700 mcg

Zwangere vrouwen

800 mcg

Vrouwen die borstvoeding geven

1100 mcg

Wat zijn de gevolgen van een vitamine A tekort?

Een tekort aan vitamine A kan zich uiten in huidproblemen, dof haar, nachtblindheid en in extreme gevallen blindheid veroorzaken. Gelukkig komt een tekort aan vitamine A nauwelijks tot niet voor. Vermoed je toch een tekort aan vitamine A? Raadpleeg dan de huisarts.

Wat is het gevolg van te veel vitamine A?

Het is belangrijk om het vitamine A advies niet te overschrijden. Een te veel aan vitamine A kan de volgende klachten veroorzaken. Neem bij onderstaande klachten contact op met de huisarts:

 • Hoofdpijn
 • Misselijkheid
 • Duizeligheid 
 • Vermoeidheid
 • Afwijkingen aan ogen en huid

Wat zijn hoge kwaliteit vitamine A supplementen?

NOW Foods Vitamine A 10.000 IE (100 softgels)

NOW Foods Vitamine A 10.000 IE (100 softgels) is voor de gezondheid van de ogen één van de meest positieve en dagelijks ingenomen vitamines. De vitamine helpt een gezond afweersysteem te ondersteunen en maakt de huid levendig en gezond. De organische verbinding vitamine A bevat retinol en bètacaroteen, wat de gezondheid van het netvlies in de ogen ondersteunt en de weerstand verhoogt. Een goede dosis vitamine A dagelijks innemen kan ook bijdragen aan de gezondheid van de huid. Enkele voordelen van een gezond functionerend immuunsysteem zijn dat je minder vaak ziek wordt, soepeler slaapt en in het algemeen je beter voelt.

NOW Foods Vitamine A & D 10.000 / 400 IE (100 softgels)

NOW Foods Vitamine A & D 10.000 / 400 IE (100 softgels)deze doeltreffende combinatie van vitamine A & D heeft talrijke positieve effecten op het gehele lichaam. Vitamine A is belangrijk voor de instandhouding van gezond epitheelweefsel in de ogen, de huid, de luchtwegen, de maag en de urinewegen. Deze vitamine bevordert de absorptie en het vervoer van calcium naar de botten. Het dagelijks innemen van een goede dosis van dit supplement geeft het lichaam ondersteuning waar nodig. 

NOW Foods Ultra A & D-3 25.000 / 1.000 (100 softgels)

NOW Foods Ultra A & D-3 25.000 / 1.000 (100 softgels), deze uiterst efficiënte en effectieve formule van vitamine A & D kent vele positieve effecten op het hele lichaam. Deze twee belangrijkste vitaminen zijn vitamine A en vitamine D, en voor wie denkt dat zijn dieet en levensstijl een vitaminetekort vertonen, zal Ultra A en D3 van NOW Foods de tekorten aanvullen. Vitamine A is van groot belang voor het behoud van gezond epitheelweefsel, te vinden in de ogen, huid, luchtwegen, maag en urinewegen. Daarnaast stimuleert vitamine D de calciumopname en het calcium transport naar de botten. Het dagelijks gebruik van dit supplement geeft ondersteuning aan het lichaam waar nodig.

De beste vitamine A supplement kopen bij Bono.nl?

Vermoed jij een tekort aan vitamine A? Dan is een vitamine A supplement iets voor jou. Bekijk ons vitamine A assortiment en kies je favoriet. Voor 23:59 besteld, is morgen in huis.