Versterk je gezondheid met NOW FoodsShoppen

Pomade

Stel je vindt een product dat je haar dezelfde extreme hold geeft als wax, maar met veel meer glans? Er is een product dat je exact dat kan bieden. Namelijk pomade! Lees snel verder om meer te weten te komen over dit topproduct.

Wat is pomade en hoe werkt het?

Pomade is een stylingproduct dat je helpt om je haar in model te brengen en te houden. Het wordt vaak gebruikt voor het creëren van glanzende, strakke kapsels, zoals slickbacks, pompadours en quiffs. Pomade zorgt voor een flexibele hold, waardoor je haar de hele dag in model kan blijven.

Is pomade geschikt voor alle haartypes?

Jazeker! Pomade is geschikt voor zowel dun als dik haar, en voor zowel kort als lang haar. Het is ook ideaal voor krullend haar, omdat het helpt om pluis te verminderen en de krullen te definiëren.

Kan pomade schadelijk zijn voor je haar of hoofdhuid?

Pomade op zich is niet schadelijk voor je haar of hoofdhuid. Wel is het belangrijk om te kiezen voor een kwalitatieve pomade, zoals die binnen het assortiment van Bono, om je haar en hoofdhuid gezond te houden. Ook is het aan te raden om je haar regelmatig te wassen om productophoping te voorkomen. Het type pomade dat het best uit te wassen is, is pomade op waterbasis. 

Waterbasis vs oliebasis pomade

Er zijn twee soorten pomades: op waterbasis en op oliebasis.

  • Waterbasis pomade: Dit type pomade is makkelijk uit te wassen en geeft een flexibele hold. Het is ideaal voor een natuurlijke look met weinig glans. 
  • Oliebasis pomade: Deze pomade is moeilijker uit te wassen, maar biedt een sterke hold en glans. Het is perfect voor strakke, klassieke kapsels.

Maar hoe kies je de juiste pomade voor jouw haarstijl?

Bij het kiezen van de juiste pomade is het belangrijk om rekening te houden met je haartype en gewenste kapsel. 

  • Krullend haar: Kies een paste of clay pomade die helpt om krullen te definiëren en pluis te verminderen. Een goed voorbeeld van een paste pomade die je dit gewenste resultaat biedt is de BluMaan Fifth Sample Styling Mask Pomade (74 ml).
  • Dun haar: Kies een matte pomade zoals BluMaan Monarch Matte Paste Pomade voor volume en textuur zonder het haar te verzwaren. Deze pomade heeft een medium tot hoge hold en matte finish. De gewichtloze formule maakt het eenvoudig aan te brengen en voegt textuur toe. 
  • Kort kapsel: Een lichte hold pomade, zoals Blumaan Hybrid Cream Clay (74ml), is ideaal voor kort haar. De combinatie van klei en crème maakt het eenvoudig aan te brengen en verzorgt het haar door de oliën en boters. Geschikt voor fijn of dun haar en biedt een lichte tot medium hold na 10-15 minuten. 

 

Kan je pomade combineren met andere haarproducten, zoals hairspray of gel?

Ja, je kunt pomade combineren met andere haarproducten om het gewenste effect te bereiken. Hier zijn enkele tips:

  • Pomade en hairspray: Gebruik eerst pomade om je haar in model te brengen en fixeer het vervolgens met hairspray voor extra hold en bescherming tegen vocht.
  • Pomade en gel: Breng eerst een kleine hoeveelheid gel aan op vochtig haar voor een sterke basis, en werk daarna met pomade om het gewenste kapsel te creëren en een glanzende finish te geven.

Pomade kopen bij Bono?

Bono biedt een uitgebreid pomade assortiment aan hoogwaardige pomades. Of je nu zoekt naar een waterbasis, oliebasis, paste, klei of matte pomade, wij hebben het allemaal. Kies nu en creëer de perfecte look voor je haar! Bestel voor 23:59 en ontvang het morgen al in huis!